Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγή προσήμων στη Wall με το βλέμμα στο εμπόριο

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με το εμπόριο στο επίκεντρο. Διολισθαίνει το δολάριο. Στο 1,81% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Απώλειες για τον χρυσό.

Εναλλαγή προσήμων στη Wall με το βλέμμα στο εμπόριο

Οριακές κινήσεις σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, με τις εξελίξεις στο μέτωπο των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας να συνεχίζουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των αναλυτών. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,11% στις 28.035 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,18% στις 8.557 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,13% υψηλότερα, στις 3.123 μονάδες. 

Πηγές από την κυβέρνηση της Κίνας ανέφεραν στο CNBC ότι επικρατεί απαισιοδοξία στο Πεκίνο σχετικά με το ενδεχόμενο επίτευξης εμπορικής συμφωνίας, λόγω της απροθυμίας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τους δασμούς που επέβαλε.

Η κυβέρνηση της Κίνας θεωρούσε ότι οι ΗΠΑ είχαν συμφωνήσει στην απόσυρση των συγκεκριμένων δασμών.

Την Παρασκευή οι δείκτες έκλεισαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, με τον Dow Jones να κλείνει για πρώτη φορά πάνω από τις 28.000 μονάδες. Τον τελευταίο μήνα, οι Dow Jones και S&P 500 έχουν καταγράψει άνοδο πάνω από 4%. Ο Nasdaq εν τω μεταξύ, έχει ενισχυθεί 5,6%. 

Eν τω μεταξύ, ο Τραμπ συναντήθηκε τη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο της Fed, Τζερόμ Πάουελ, για να συζητήσουν «την ανάπτυξη της οικονομίας, την απασχόληση και τον πληθωρισμό».

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Fed, στη συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν

Ο κ. Τραμπ ανέφερε από την πλευρά του ότι είχε μια πολύ καλή και εγκάρδια συνάντηση με τον κ. Πάουελ. «Συζητήθηκαν όλα, μεταξύ των οποίων τα επιτόκια, τα αρνητικά επιτόκια, ο χαμηλός πληθωρισμός, η χαλάρωση, η ισχύς του δολαρίου και ο αντίκτυπος της στη μεταποίηση, το εμπόριο με την Κίνα, την Ε.Ε. και άλλους» έγραψε στο Twitter.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινήθηκε 0,74% χαμηλότερα στα 57,28 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,02% στα 1.468 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1063.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί δύο μονάδες βάσης, στο 1,81%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v