Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στη Wall Street με επίκεντρο το εμπόριο

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο με την προσοχή των επενδυτών να παραμένει στραμμένη στο εμπόριο. Καλή η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ. Ενισχύθηκε το δολάριο. Πιέσεις στο πετρέλαιο.

Άνοδος στη Wall Street με επίκεντρο το εμπόριο

Κέρδη στη Wall Street μετά την διαβεβαίωση του κινέζου προέδρου Σι Τζίνπινγκ ότι θέλει να υπογραφεί το συντομότερο η καταρχήν συμφωνία για το εμπόριο με τις ΗΠΑ, προειδοποιώντας όμως ότι αν χρειαστεί δεν θα διστάσει να συνεχίζει τον εμπορικό πόλεμο.

«Θέλουμε να εργαστούμε για να συναφθεί καταρχήν συμφωνία, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της σχέσης μεταξύ ίσων», σημείωσε ο Σι απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στο Νέο Οικονομικό Φόρουμ, εκδήλωση που οργάνωσε η εταιρεία Bloomberg LP.

Από την άλλη πλευρά ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε ότι η εμπορική συμφωνία με την Κίνα μπορεί να βρίσκεται πολύ κοντά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να είναι ισότιμη».

Στο μεταξύ, σε υψηλά επίπεδα διατηρήθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, σημειώνοντας μικρή άνοδο σε σχέση με τον περασμένο μήνα.

Με βάση την τελική μέτρηση του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις 96,8 μονάδες από 95,5 τον Οκτώβριο.

Ο δείκτης καταναλωτικών προσδοκιών ανήλθε στις 87,3 μονάδες από 84,2 τον περασμένο μήνα.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,39% στις 27.875, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,15% στις 3.108 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,16% στις 8.519 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Pfizer (+1,7%) και 3M Co. (+1,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Intel (-1,2%) και Exxon Mobil (-0,4%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε από το υψηλό δύο μηνών σημειώνοντας πτώση 1,4% στα 57,77 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού έκλεισε αμετάβλητη στα 1.463 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1021 δολ. από 1,1059 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 1,77%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v