Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το εμπόριο έριξε τη Wall Street

Πτώση στο αμερικανικό χρηματιστήριο καθώς προβληματίζουν οι εξελίξεις στο εμπόριο. Στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Fed. Άνοδος 3,4% για το πετρέλαιο. Στο 1,73% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Το εμπόριο έριξε τη Wall Street

Χαμηλότερα κινήθηκε η Wall Street μετά από δημοσίευμα του Reuters ότι η ολοκλήρωση της «πρώτης φάσης» της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας μπορεί να πραγματοποιηθεί τον επόμενο χρόνο, καθώς το Πεκίνο πιέζει για πιο ευρεία άρση δασμών.

Σύμφωνα με πηγή, ο κ. Τραμπ και ο εκπρόσωπος εμπορίου των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Λάιτιζερ, αναγνωρίζουν ότι η άρση δασμών για μια συμφωνία η οποία δεν επιλύει το θεμελιώδεις πτυχές του ζητήματος της κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας δεν θα φανεί ως μια καλή συμφωνία για τις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Oι αξιωματούχοι της Fed ανησυχούσαν τον Οκτώβριο ότι η αδυναμία στη μεταποίηση, το εμπόριο και τις επενδύσεις μπορεί να απειλήσει την επέκταση της αμερικανικής οικονομίας, οδηγώντας σε επιβράδυνση των προσλήψεων και της καταναλωτικής δαπάνης.

«Τα ρίσκα στο outlook τα οποία συνδέονται με την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και το διεθνές εμπόριο θεωρούνταν σημαντικά παρά τις ενθαρρυντικές εξελίξεις στο γεωπολιτικό μέτωπο και στο εμπόριο» αναφέρεται στα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed που πραγματοποιήθηκε στις 29-30 Οκτωβρίου.

Επισήμαναν ωστόσο πως τα ρίσκα από το εμπόριο και τη διεθνή ανάπτυξη έχουν «μετριαστεί ελαφρώς».

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,41% στις 27.819, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,43% στις 3.106 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,51% στις 8.526 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Boeing (+1%) και Johnson & Johnson (+0,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Home Depot (-2,2%) και 3M (-1,6%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 3,4% στα 57,11 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε οριακή πτώση στα 1.473 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1072 δολ. από 1,1080 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά πέντε μονάδες βάσης στο 1,73%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v