Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall με το εμπόριο στο επίκεντρο

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Διολισθαίνει ο χρυσός. Άνοδος για το αργό. Στο 1,76% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Μικρή πτώση στη Wall με το εμπόριο στο επίκεντρο

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,2% στις 27.771 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,13% χαμηλότερα στις 8.515 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,16% στις 3.103 μονάδες. 

Η Wall Street Journal μετέδωσε ότι ο κορυφαίος διαπραγματευτής της Κίνας, ο αντιπρόεδρος Λιου Χε, προσκάλεσε τους Αμερικανούς ομολόγους του στο Πεκίνο για συνομιλίες. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι συνομιλίες για την υπογραφή μιας εμπορικής συμφωνίας έχουν κολλήσει για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων η άρση των δασμών που έχουν επιβληθεί σε κινεζικά προϊόντα και οι αγορές αμερικανικών αγροτικών προϊόντων.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,28% υψηλότερα στα 57,75 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,3% στα 1.469 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,107 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου καταγράφει άνοδο δύο μονάδων βάσης, στο 1,767%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v