Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ κινούνται S&P 500 και Nasdaq

Συνεχίζουν ανοδικά η αμερικανική αγορά με τον S&P 500 και Nasdaq να σκαρφαλώνουν σε νέα υψηλά. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Απώλειες για τον χρυσό. Στο 1,76% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ κινούνται S&P 500 και Nasdaq

Υψηλότερα κινούνται για δεύτερη συνεδρίαση οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, με τους S&P 500 και Nasdaq να καταγράφουν νέα ιστορικά υψηλά καθώς αυξάνονται οι προσδοκίες για επικείμενη συμφωνία ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ.

O Dow Jones ενισχύεται 0,49% στις 28.011 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 1,01% στις 8.605 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,56% υψηλότερα, στις 3.127 μονάδες. 

Δημοσίευμα της κινεζικής εφημερίδας Global Times ανέφερε ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ βρίσκονται πολύ κοντά σε μια πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην κινεζική κυβέρνηση, σημειώνει πως το Πεκίνο παραμένει δεσμευμένο στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για μια δεύτερη φάση ή ακόμα και μια τρίτη φάση εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

To επενδυτικό κλίμα ενισχύθηκε τη Δευτέρα και από δύο μεγάλα εταιρικά ντιλ. Η Charles Schwab ανακοίνωσε τη Δευτέρα σχέδια εξαγοράς της TD Ameritrade. Η συγχώνευση των δύο εισηγμένων επενδυτικών εταιρειών θα δημιουργήσει μία τεράστια επιχείρηση με assets πελατών πάνω από 5 τρισ. δολάρια, $3,8 τρισ. από τη Schwab και $1,3 τρισ. από την TD Ameritrade.

Εν τω μεταξύ, η LVMH κατέληξε σε συμφωνία ύψους 16,2 δισ. δολαρίων για να εξαγοράσει την αμερικανική εταιρεία κοσμημάτων Tiffany, όπως επιβεβαίωσε η μητρική της Louis Vuitton. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αγορά που έχει κάνει μέχρι σήμερα η εταιρεία κατασκευής ειδών πολυτελείας, όπως αναφέρει το Reuters.

Η συμφωνία θα δώσει ώθηση στο μικρότερο τμήμα δραστηριοποίησης της LVMH, αυτό των κοσμημάτων και ρολογιών.

H μετοχή της Tiffany πραγματοποιεί άλμα 6,3%. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,78% στα 57,34 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει απώλειες 0,51% στα 1.456 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,101 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 1,76%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v