Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη πτώση στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Υποχωρεί 1% το αργό. Οριακές κινήσεις για τον χρυσό. Στο 1,8% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ενισχύεται το δολάριο.

Συγκρατημένη πτώση στη Wall Street

Οριακές απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, παραμένοντας κοντά σε επίπεδα-ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,35% στις 28.581 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,27% χαμηλότερα στις 9.049 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,1% στις 3.242 μονάδες. 

«Οι επενδυτές άρχισαν από τη Δευτέρα να υποβαθμίζουν τη σημασία του θανάτου του Σουλεϊμανί και το αίσθημα αυτό διαδόθηκε την Τρίτη και στις διεθνείς αγορές», ανέφερε σε σημείωμα αναλυτής που επικαλείται το CNBC. «Οι επενδυτές δεν αγνοούν τις αυξανόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή, αλλά τοποθετούν τον Σουλεϊμανί στην ίδια κατηγορία με τις πρόσφατες ιρανικές επιθέσεις εναντίον σαουδαραβικών στοιχείων ενεργητικού», πρόσθεσε. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα συρρικνώθηκε 8,2% στα 43,1 δισ. δολάρια. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2016. Η ποσοστιαία πτώση ήταν η μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο.

Εν τω μεταξύ, το έλλειμμα στο εμπόριο αγαθών με την Κίνα πραγματοποίησε βουτιά 15,7% στα 26,4 δισ. δολάρια, με τις εισαγωγές να υποχωρούν 9,2% και τις εξαγωγές να πραγματοποιούν άλμα 13,7%.

Το έλλειμμα στο εμπόριο αγαθών με την Ευρωπαϊκή Ένωση συρρικνώθηκε 20,2%, στα 13,1 δισ. δολάρια.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,8% στα 62,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει οριακή άνοδο 0,1% στα 1.570 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,116 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει πτώση δύο μονάδων βάσης στο 1,806%.

Στο ταμπλό, η Tesla σημειώνει άνοδο 1%, στα 455 δολάρια. Η κεφαλαιοποίηση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ξεπέρασε τα 80 δισ. δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v