Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψε στα ρεκόρ η Wall Street

Κέρδη στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Nasdaq να πιάνει νέα ιστορικά υψηλά. Μια ανάσα από τα ρεκόρ και ο S&P. Στο επίκεντρο η διαμάχη ΗΠΑ-Ιράν. «Βουτιά» 4,9% για το πετρέλαιο. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Επέστρεψε στα ρεκόρ η Wall Street

Άνοδος στη Wall Street καθώς φαίνεται να αποκλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή που προκάλεσε η ιρανική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στο Ιράκ σε αντίποινα για την εξόντωση του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί από τις ΗΠΑ.

Μετά την επίθεση ο Ιρανός υπουργός εξωτερικών Javad Zarif υποστήριξε μέσω Twitter ότι «δεν επιδιώκουμε κλιμάκωση της έντασης ή πόλεμο, αλλά θα αμυνθούμε έναντι κάθε επιθετικής ενέργειας».

Από την άλλη πλευρά, ο Ντόναλντ Τραμπ στο διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό δήλωσε ότι όσο είναι πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Επιπλέον, ανέφερε ότι δεν υπήρξε καμία απώλεια από τις χθεσινές επιθέσεις, σημειώνοντας ότι «το Ιράν φαίνεται να υποχωρεί και αυτό είναι καλό για τον κόσμο».

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,57% ή 161 μονάδες στις 28.745, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,5% στις 3.253 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,67% στις 9.129 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των UnitedHealth (+2,2%) και American Express (+1,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walgreens Boots (-5,8%) και Boeing (-1,8%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου «βούλιαξε» 4,9% στα 59,61 δολάρια ανά βαρέλι –καθώς καθησυχάστηκαν οι ανησυχίες μιας σύγκρουσης ΗΠΑ-Ιράν- και η τιμή του χρυσού υποχώρησε από το υψηλό του Απριλίου 2013, σημειώνοντας πτώση 0,9% στα 1.560 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,4% έναντι του ευρώ στο 1,1114 δολ. από 1,1153 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς σημείωσε άνοδο τεσσάρων μονάδων βάσης στο 1,86%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v