Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται σε νέα επίπεδα ρεκόρ η Wall Street

Διευρύνουν τα κέρδη οι δείκτες στην αμερικανική αγορά μετά το διάγγελμα Τραμπ για οτ Ιράν. Βουτιά 3% για το αργό. Απώλειες 1,5% για την Boeing. Nέα άνοδος για τον χρυσό. Στο 1,83% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Ενισχύεται σε νέα επίπεδα ρεκόρ η Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές δείχνουν να ξεπερνούν τις ανησυχίες για το ιρανικό χτύπημα σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,7% στις 28.787 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,73% στις 9.134 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,68% υψηλότερα στις 3.259 μονάδες. 

Ο Nasdaq και ο S&P 500 σκαρφάλωσαν σε νέα επίπεδα ρεκόρ μετά το διάγγελμα του Αμερικανού πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ για το Ιράν. 

Ο κ. Τραμπ τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία απώλεια από τις χθεσινές επιθέσεις και υπήρξαν μόνο μικρές καταστροφές. Το Ιράν φαίνεται να υποχωρεί και αυτό είναι καλό για τον κόσμο, υπογράμμισε.Δεν χάθηκαν ζωές χάρις στην διασπορά δυνάμεων και το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, πρόσθεσε.

Υποστήριξε παράλληλα ότι η προσπάθεια του Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα αποτελεί απειλή για τον πολιτισμένο κόσμο. Κάλεσε το Ιράν να εγκαταλείψει τις πυρηνικές του φιλοδοξίες και να σταματήσει να στηρίζει την τρομοκρατία.

Ζήτησε επίσης από τη Ρωσία, την Κίνα και την Ευρώπη να αποχωρήσουν από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Οι παγκόσμιες δυνάμεις μπορούν να εργαστούν σε μια νέα συμφωνία με το Ιράν για τα πυρηνικά, πρόσθεσε.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι αμερικανικές επιχειρήσεις πρόσθεσαν 202.000 εργαζομένους τον Δεκέμβριο.

Το αποτέλεσμα ήταν πολύ υψηλότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών, που έκαναν λόγο για 150.000 νέες θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ινστιτούτο ADP, τα στοιχεία του Νοεμβρίου αναθεωρήθηκαν ανοδικά, από 67.000 σε 124.000.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,7% στα 61,61 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,1% στα 1.575 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,112 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,83%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Boeing υποχωρεί 1,5% στα 337 δολάρια. 

Βουτιά 5,8% πραγματοποιεί η μετοχή της Walgreen. Η αλυσίδα φαρμακείων ανακοίνωσε κέρδη πρώτου τριμήνου που ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v