Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορισμένες απώλειες στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο με την προσοχή των επενδυτών να παραμένει στη Μέση Ανατολή. Ενισχύθηκε το δολάριο. Δέκατη σερί άνοδος για τον χρυσό. Χαμηλότερα το πετρέλαιο.

Περιορισμένες απώλειες στη Wall Street

Συγκρατημένες απώλειες στη Wall Street καθώς συνεχίζεται η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν μετά τη δολοφονία του υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, πρώην διοικητή της Δύναμης Αλ Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε ότι θα πλήξει 52 τοποθεσίες, μεταξύ των οποίων και στόχους σημαντικούς για τον ιρανικό πολιτισμό, εάν η Τεχεράνη επιτεθεί σε Αμερικανούς πολίτες ή αμερικανικά συμφέροντα.

Στο μεταξύ, oι εργοστασιακές παραγγελίες στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,7% τον Νοέμβριο, καταγράφοντας την τρίτη μηνιαία πτώση τους τέσσερις τελευταίους μήνες.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch προέβλεπαν μεγαλύτερη πτώση των παραγγελιών κατά 0,8%.

Επιπλέον, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών τον Νοέμβριο, καθώς οι εισαγωγές σημείωσαν περαιτέρω επιβαρυμένες από τους δασμούς της κυβέρνησης Τραμπ.

Tο υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το εμπορικό έλλειμμα διολίσθησε 8,2% στα 43,1 δισ. δολάρια. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2016. Η ποσοστιαία πτώση ήταν η μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το εμπορικό έλλειμμα οδεύει στην πρώτη ετήσια πτώση από το 2013.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,42% ή 120 μονάδες στις 28.583, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,31% στις 3.236 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα μόλις 0,03% στις 9.068 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Boeing (+1,1%) και Goldman Sachs (+0,7%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Merck & Co (-2,6%) και JP Morgan (-1,7%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,9% στα 62,70 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού έπιασε υψηλό αντίστοιχο του Απριλίου 2013, σημειώνοντας άνοδο 0,4% στα 1.574 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,5% έναντι του ευρώ στο 1,1145 δολ. από 1,1196 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς σημείωσε άνοδο μίας μονάδας βάσης στο 1,82%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v