Τρίτη ημέρα ανόδου στη Wall Street

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι δείκτες, εν μέσω αισιοδοξίας για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Απώλειες 5% για το αργό. Πτώση για τον χρυσό. Στο 0,715% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Τρίτη ημέρα ανόδου στη Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, διευρύνοντας τα κέρδη των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων καθώς οι επενδυτές βλέπουν με αισιοδοξία τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

O Dow Jones ενισχύεται 0,3% στις 23.960 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,02% υψηλότερα στις 8.903 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,4% στις 2.880 μονάδες.

«Η αγορά απολαμβάνει το άνοιγμα της οικονομίας αλλά με σταδιακό τρόπο» δήλωσε στο CNBC επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων της Prudential Financial. «Τα νούμερα όσον αφορά τα νέα κρούσματα παραμένουν σε επίπεδο το οποίο, στο σημείο αυτό, δεν δείχνει ότι το άνοιγμα προκαλεί άνοδο των κρουσμάτων», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε την Τρίτη ότι «θα υπάρξουν περισσότεροι θάνατοι» από τον κορωνοϊό, αλλά υποστήριξε πως η διατήρηση του «λουκέτου» στις επιχειρήσεις μπορεί να κοστίσει ζωές για άλλους λόγους, όπως μιας αύξησης των αυτοκτονιών.

Καθοδική πίεση στις μετοχές ασκεί το αρνητικό γύρισμα της τιμής του αργού πετρελαίου, με την τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας να καταγράφει απώλειες 5%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των Ηνωμένων Πολιτειών μειώθηκαν κατά 20,2 εκατομμύρια τον Απρίλιο, εν μέσω lockdown λόγω κορωνοϊού, σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου ADP.

Πρόκειται για τις χειρότερες απώλειες από τότε που ξεκίνησε η έρευνα, το 2002. Ωστόσο, η πτώση ήταν πιο μικρή από τα 22 εκατ. που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν μείωση κατά 834.665 θέσεις εργασίας στις αμερικανικές ιδιωτικές εταιρείες, τον Φεβρουάριο του 2009.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός διολισθαίνει 0,7% στα 1.696 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0818 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται τέσσερις μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 0,713%.

Στο ταμπλό, άνοδο πάνω από 1% καταγράφουν οι μετοχές των Apple και Intel.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v