Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall Street με στήριξη από το αργό

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Αλμα 15% για το αργό. Υποχωρεί ο χρυσός. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Κέρδη 4% για την Exxon Mobil.

Κέρδη στη Wall Street με στήριξη από το αργό

Yψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη καθώς τα κέρδη στον τεχνολογικό τομέα αντισταθμίζουν τις απώλειες στις αεροπορικές μετοχές.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,23% στις 24.039 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,4% υψηλότερα στις 8.833 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,26% στις 2.878 μονάδες. 

Η ανοδική κίνηση βρίσκει στήριξη και στα κέρδη του αργού αλλά και στην αισιοδοξία για τη σταδιακή επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας και άλλων ευρωπαϊκών οικονομιών.

«Υπάρχει μια αυξανόμενη αίσθηση ότι τα χειρότερα για την παγκόσμια οικονομία είναι τώρα, καθώς παραμένουν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα και ακόμα δεν υπάρχει επιβεβαιωμένη θεραπεία. Ως εκ τούτου, μόνο καλύτερα μπορούν να πάνε τα πράγματα καθώς αρχίζουν να χαλαρώνουν τα μέτρα και να ανακαλύπτονται θεραπείες», τόνισε ο επικεφαλής έρευνας της London Capital Group, Τζάσπερ Λόουλερ.

Ο S&P 500 έχει ενισχυθεί 30% από τα χαμηλά του Μαρτίου, μετά τα άνευ προηγουμένου μέτρα τόνωσης που έλαβαν κεντρικές τράπεζες και κυβερνήσεις και την υποχώρηση των κρουσμάτων σε πολλές χώρες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε τον Μάρτιο στις ΗΠΑ στα 44,4 δισ. δολάρια. Οι εισαγωγές διολίσθησαν 6,2%, ενώ οι εξαγωγές βούτηξαν 9,6%.

Ο δείκτης υπηρεσιών ISM διολίσθησε στις 41,8 μονάδες τον Απρίλιο από τις 52,5 τον Μάρτιο.Οποιαδήποτε μέτρηση κάτω από το 50 καταδεικνύει συρρίκνωση του κλάδου.

Είναι η πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2009 που η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών συρρικνώνεται. Πρόκειται επίσης για τη μεγαλύτερη συρρίκνωση από τον Μάρτιο του 2009, όταν ο δείκτης είχε βουτήξει στις 40 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 15,4% στα 23,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,3% στα 1.706 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,088 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται τρεις μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 0,67%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Exxon Mobil σημειώνει άνοδο 4% στα 44 δολάρια, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του Dow Jones.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v