Συνεχίζει ανοδικά η Wall Street

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, με τον Nasdaq να καταγράφει την πέμπτη σερί άνοδο. Κέρδη 2% για το αργό. Υποχωρεί ο χρυσός. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του γεν. Στο 0,658% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Συνεχίζει ανοδικά η Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή παρά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η ανεργία στις ΗΠΑ σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 1,3% στις 24.181 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύεται για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση και κινείται 0,83% υψηλότερα στις 9.058 μονάδες. Ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 1,12% στις 2.913 μονάδες.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι τον περασμένο μήνα χάθηκαν 20,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, ενώ το ποσοστό ανεργίας εκτινάχτηκε στο 14,7%. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί μετά το πέρας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Μεγαλύτερο χτύπημα δέχτηκαν οι επιχειρήσεις στους κλάδους της λιανικής, της εστίασης, της φιλοξενίας και της μεταποίησης. Συγκεκριμένα, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έκοψαν 7,6 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, ενώ 2,1 εκατομμύρια έχασαν τις δουλειές τους στον τομέα της λιανικής. Στη μεταποίηση, το εργατικό δυναμικό μειώθηκε κατά 1,3 εκατομμύρια.

«Οι επενδυτές φαίνεται να παραβλέπουν το τσουνάμι των αρνητικών οικονομικών στοιχείων και κερδών και να αισιοδοξούν για τη δυνατότητα σταδιακής επανεκκίνησης της οικονομίας», ανέφερε ο υπεύθυνος επενδύσεων της National Securities.

Οι μετοχές έχουν πραγματοποιήσει ισχυρό ράλι από τα χαμηλά Μαρτίου καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι θα αρχίσει σταδιακά η επανεκκίνηση της οικονομίας και ότι πολλές τεχνολογικές εταιρείες θα καταγράψουν ισχυρά κέρδη παρά το lockdown. Ο S&P 500 έχει ανακάμψει πάνω από 30% από τα χαμηλά του 2020 και βρίσκεται μόλις 15% από ένα νέο ρεκόρ. O Nasdaq έχει ενισχυθεί πάνω από 35% από το χαμηλό που κατέγραψε τον Μάρτιο και βρίσκεται 0,1% υψηλότερα για το 2020.

Η άνοδος που σημείωσαν οι μετοχές των Facebook, Amazon, Alphabet και Apple βοήθησαν τον δείκτη να επιστρέψει σε θετικό έδαφος για το 2020.

«Είναι εντυπωσιακό, δεδομένου ότι ακόμα εργαζόμαστε από το σπίτι», σημείωσε ο αναλυτής στο CNBC. «Η πραγματικότητά μας είναι ότι εργαζόμαστε από το σπίτι και ένα μέρος της οικονομικής ζήτησης φαίνεται ότι θα είναι λιγότερο, αλλά ωστόσο οι μετοχές αυτές συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά», πρόσθεσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,59% στα 24 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,4% χαμηλότερα στα 1.717 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινείται υψηλότερα έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,083 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο επίπεδο του 0,658%.

Στο ταμπλό, η Uber πραγματοποιεί άλμα 5,4%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που έδειξαν ενίσχυση των δραστηριοτήτων της στη διανομή φαγητού.

Βουτιά 6,3% καταγράφει η μετοχή της J.C. Penney, ενώ η Booking κινείται 2% χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v