Ράλι 455 μονάδων για τον Dow Jones

Κέρδη στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον βιομηχανικό δείκτη να εδραιώνεται πάνω από τις 24.000 μονάδες. Πέμπτη σερί άνοδος για τον Nasdaq. Εβδομαδιαίο «άλμα» 25% για το πετρέλαιο. Στο 0,68% το αμερικανικό 10ετές ομόλογο.

Ράλι 455 μονάδων για τον Dow Jones

Άνοδος στη Wall Street καθώς οι επενδυτές πιστεύουν πως τα χειρότερα έχουν περάσει παρόλο που τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Απρίλιο επιβεβαίωσαν το σφοδρό πλήγμα που επέφερε η πανδημία στην αμερικανική αγορά εργασίας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, τον περασμένο μήνα χάθηκαν 20,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, ενώ το ποσοστό ανεργίας εκτινάχτηκε στο 14,7%.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί μετά το πέρας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο μεταξύ ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην TD Ameritrade, JJ Kinahan, σχολίασε αναφορικά με τη χθεσινή επιστροφή του Nasdaq σε θετικό πρόσημο για το 2020. «Είναι πραγματικά απίστευτο, δεδομένου ότι ακόμα εργαζόμαστε από το σπίτι». Και συνέχισε: «Η πραγματικότητα είναι ότι παραμένουμε στο σπίτι και η ζήτηση αγαθών αναμένεται να περιοριστεί ωστόσο η χρηματιστηριακή αγορά το παλεύει».

«Βέβαια υπάρχει και αυτή η αίσθηση ότι σύντομα θα επιστρέψουμε στις δουλειές μας και ότι όλα θα γίνουν καλύτερα. Όμως κανείς δεν ξέρει μέχρι πιο βαθμό θα βελτιωθεί η κατάσταση και για πόσο καιρό», σημείωσε ο JJ Kinahan.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 1,91% ή 455 μονάδες, στις 24.331, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,69% στις 2.929 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,58% στις 9.121 μονάδες.

Από πλευράς τίτλων- στον βιομηχανικό δείκτη- τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι Caterpillar (+4,3%) και Dow Inc (+4,1%). Σημειώνεται ότι καμία μετοχή δεν έκλεισε με αρνητικό πρόσημο.

Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 5,1% στα 24,74 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,7% στα 1.713 δολ./oz.

Στην εβδομάδα το πετρέλαιο σημείωσε «άλμα» 25% και ο χρυσός κέρδισε 0,8%.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 0,68%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε οριακά έναντι του ευρώ στο 1,0839 δολ. από 1,0835 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v