Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι 2% για Dow Jones πάνω από τις 25.000 μονάδες

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, εν μέσω αισιοδοξίας για την άρση των περιοριστικών μέτρων. Υποχωρεί το δολάριο. Κέρδη 3% για το αργό. Στο 0,7% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Ράλι 2% για Dow Jones πάνω από τις 25.000 μονάδες

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν την Τρίτη οι αμερικανικές μετοχές καθώς η αισιοδοξία για τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας στις ΗΠΑ αντισταθμίζει τις ανησυχίες για την αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα στο Πεκίνο και την Ουάσιγκτον.

Ο Dow Jones ενισχύεται 2,4% στις 25.074 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,63% υψηλότερα στις 9.476 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 2% στις 3.015 μονάδες. 

Στο ταμπλό, η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Novavax πραγματοποιεί άλμα 21% μετά την ανακοίνωση ότι άρχισε τη δοκιμή εμβολίου σε ανθρώπους.

Άνοδο 3,2% σημειώνει η Merck. Η φαρμακευτική ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να εξελίξει δύο ξεχωριστά εμβόλια.

Ράλι πραγματοποιούν οι μετοχές του αεροπορικού και ταξιδιωτικού κλάδου. Οι μετοχές της United Airlines, της Expedia και της Marriott International ενισχύονται πάνω από 5%. Άλμα πάνω από 8% σημειώνουν οι μετοχές των Royal Caribbean, Norwegian Cruise Line και Carnival.

«H αγορά εστιάζει περισσότερο σε ειδήσεις για τη βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης και την πιθανότητα για ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας καθώς ανοίγουν ολοένα και περισσότερα μαγαζιά», δήλωσε ο Αρτ Χόγκαν, υπεύθυνος στρατηγικής στη National Securities στη Νέα Υόρκη.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης Chicago Fed διολίσθησε στις -16,7 μονάδες τον Απρίλιο από -4,9 μονάδες τον Μάρτιο.

πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν 0,6% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 623.000 τον Απρίλιο.Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch προέβλεπαν βουτιά 21% των πωλήσεων στις 480.000.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 3,5% στα 34,42 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,7% χαμηλότερα στα 1.723 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,09 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται τρεις μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 0,7%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v