Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Συνεχίζει ανοδικά ο Dow Jones, πάνω από τις 25.000 μονάδες. Αλμα 5,5% για την JP Morgan. Πτώση 1% για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 0,715% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Mε αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη καθώς διατηρείται η αισιοδοξία για την επανεκκίνηση της οικονομίας αλλά και η ανησυχία για την αναζωπύρωση της κόντρας της Ουάσιγκτον με το Πεκίνο. 

Την ίδια στιγμή οι επενδυτές φαίνεται να μετατοπίζονται από τις μετοχές του τεχνολογικού τομέα σε αυτές των τραπεζών. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 1,27% στις 25.296 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,57% στις 9.285 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,55% υψηλότερα στις 3.007 μονάδες. 

Την Τρίτη ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 2,2%, σκαρφαλώνοντας πάνω από τις 25.000 μονάδες, επίπεδο που είναι το υψηλότερο από τις αρχές Μαρτίου.

Ο S&P 500 κινήθηκε 1,2% υψηλότερα, ξεπερνώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το επίπεδο των 3.000 μονάδων.

«Η βασική θεματική είναι το rotation από τις τεχνολογικές μετοχές σε τομείς που υστέρησαν μέχρι σήμερα, όπως ο τραπεζικός» δήλωσε αναλυτής στο Reuters. «Τις τελευταίες ημέρες, η επανεκκίνηση και η ανάκαμψη αρχίζουν να είναι ορατές στους ανθρώπους και αυτό έχει ισχυρό αντίκτυπο στην εμπιστοσύνη, τόσο όσον αφορά το επίπεδο των καταναλωτών όσο και το ευρύτερο καταναλωτικό κλίμα» πρόσθεσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,4% στα 33,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει απώλειες 0,88% στα 1.690 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 0,715%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Carnival Cruise πραγματοποιεί άλμα 8,35% και της Delta Airlines 7%.

Άνοδο 5,5% σημειώνει η μετοχή της JP Morgan στα 101 δολάρια, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

Κέρδη πάνω από 3,5% καταγράφει η μετοχή της Goldman Sachs, στα 202 δολάρια, ενώ η Citigroup ενισχύεται 3,9%.

To SPDR S&P Bank EFT σημειώνει άνοδο 3%.

Χαμηλότερα κινούνται οι μετοχές των εταιρειών που επωφελούνται από την παραμονή των ανθρώπων στο σπίτι. Η μετοχή της Zoom Video βουτάει 4% και του Netflix 1,2%.

H Αmazon, η Microsoft και η Facebook υποχωρούν πάνω από 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v