Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ισχυρή άνοδος για τους Dow Jones και S&P

Κέρδη στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τους Dow Jones και S&P να τερματίζουν πάνω από τις 25.000 και 3.000 μονάδες αντίστοιχα για πρώτη φορά από τις αρχές Μαρτίου. «Βουτιά» 4,5% για το πετρέλαιο. Στο 0,68% το αμερικανικό 10ετές ομόλογο.

Δεύτερη ισχυρή άνοδος για τους Dow Jones και S&P

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street με τους επενδυτές να βλέπουν θετικά την επανέναρξη της αμερικανικής οικονομίας.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 2,21% ή 553 μονάδες, στις 25.548, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,48% στις 3.036 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,77% στις 9.412 μονάδες.

Από πλευράς τίτλων- στον βιομηχανικό δείκτη- τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι American Express (+7,3%) και Goldman Sachs (+7,2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση οι Walmart (-1%) και Visa Inc. (-0,4%)

Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκε η Beige Book από την Fed.

Σύμφωνα με την έκθεση, η οικονομική δραστηριότητα επιβραδύνθηκε απότομα στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς τα περισσότερα καταστήματα παρέμειναν κλειστά.

Επιπλέον, οι απώλειες θέσεων εργασίας ήταν βαριές και στις 12 περιφέρειες της κεντρικής τράπεζας το διάστημα του Απριλίου.

Παράλληλα, προβληματισμό προκαλεί η κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Χθες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι προετοιμάζεται να λάβει μέτρα κατά της Κίνας εξαιτίας της προσπάθειας του Πεκίνου να επιβάλει στο Χονγκ Κονγκ νόμους περί εθνικής ασφάλειας.

Σε ερώτηση αν θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων κατά της Κίνας, ο Τραμπ ανέφερε στους δημοσιογράφους: «Κάνουμε κάτι τώρα. Νομίζω ότι θα το βρείτε πολύ ενδιαφέρον, αλλά δε θα μιλήσω σήμερα γι' αυτό».

Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI (συμβόλαια Ιουνίου)  «βούλιαξε» 4,5% στα 32,81 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,1% στα 1.701 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά δύο μονάδες βάσης στο 0,68%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1001 δολ. από 1,0984 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v