Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη ημέρα ανόδου για τον Dow Jones

Σε θετικό έδαφος γυρίζουν και οι τρεις δείκτες στην αμερικανική αγορά. Διολισθαίνει το δολάριο. Άνοδος για τον χρυσό. Στο 0,69% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Τρίτη ημέρα ανόδου για τον Dow Jones

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, εν μέσω «βροχής» από μακροοικονομικά στοιχεία και ενώ οι επενδυτές φαίνεται να ξεπερνούν τις ανησυχίες για την αναζωπύρωση της κόντρας μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,7% στις 25.712 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1% στις 9.510 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,9%, στις 3.063 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας ανήλθε στα 2,1 εκατομμύρια την εβδομάδα που έληξε στις 21 Μαΐου.

Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων που έχουν υποβάλει αίτηση πλησιάζει τα 41 εκατομμύρια τις τελευταίες 10 εβδομάδες, σχεδόν το 25% του εργατικού δυναμικού.

Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι ένα μέρος των 41 εκατομμυρίων που βρέθηκαν στην ανεργία κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχει αρχίσει να επιστρέφει στην αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία των πολιτειών των ΗΠΑ, ο αριθμός των Αμερικανών που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας (continuing claims) υποχώρησε στις 16 Μαΐου στα 21,1 εκατομμύρια. Τα στοιχεία αυτά ανακοινώνονται με μία εβδομάδα καθυστέρηση σε σχέση με τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι η αμερικανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 5% το πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι αρχικής μέτρησης για ύφεση 4,8%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,1% υψηλότερα στα 32,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,7% στα 1.741 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,103 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 0,69%.

Στο ταμπλό, καθοδικά κινούνται οι μετοχές εταιρειών που πραγματοποίησαν ράλι την περίοδο εφαρμογής των σκληρών περιοριστικών μέτρων. Η μετοχή της Zoom Video διολισθαίνει 1,8%, του Shopify 1,1% και της Amazon 0,4%.

Βουτιά 8,5% πραγματοποιεί η μετοχή της Abercrombie & Fitch, μετά την εγκατάλειψη του guidance για το υπόλοιπο της χρονιάς. 

Tα κέρδη των αμερικανικών εταιρειών υποχώρησαν 13,9% το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από το 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v