Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aρνητικό γύρισμα για Nasdaq με βουτιά 2,1%

Εμεινε από δυνάμεις το τεχνολογικό ράλι με τον Nasdaq να υποχωρεί από τα επίπεδα ρεκόρ. Κέρδη 4,7% για τη Pfizer. Στο -3% η Tesla μετά από συνεδρίαση «τρενάκι του τρόμου». Νέα πτώση για το δολάριο. Άνοδος για τον χρυσό.

Aρνητικό γύρισμα για Nasdaq με βουτιά 2,1%

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, μετά από ένα αρχικό ράλι που οδήγησε τον Nasdaq σε νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό και τον S&P 500 σε θετικό έδαφος για το έτος, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές γύρισαν στο «κόκκινο» και επέστρεψαν οι ανησυχίες για την αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ.

Η πολιτεία της Καλιφόρνια ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει πιο αυστηρά μέτρα για τον έλεγχο της εξάπλωσης της πανδημίας, κλείνοντας τους εσωτερικούς χώρους για τα μπαρ και τα εστιατόρια, οπως και τα κλειστά σινεμά. 

Εν τω μεταξύ, η Φλόριντα ανακοίνωσε τον δεύτερο υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό κρουσμάτων, μετά το ρεκόρ της Κυριακής. Η Φλόριντα μαζί με την Αριζόνα, την Καλιφόρνια και το Τέξας έχουν αναδειχθεί στα νέα επίκεντρα της πανδημίας στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες. Οι μολύνσεις νέου κορωνοϊού έχουν καταγράψει κατακόρυφη άνοδο σε 40 από τις 50 πολιτείες τις τελευταίες δύο εβδομάδες

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,04% στις 26.085 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,94% στις 3.155 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 2,13% στις 10.390 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Pfizer (+4,7%) και United Health (+3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η Microsoft (-3%).

Η μετοχή της Tesla έκλεισε με πτώση 3,1%, διαγράφοντας κέρδη 14% στην αρχή της συνεδρίασης.

Στον τεχνολογικό τομέα, οι μετοχές των Facebook, Αmazon, Alphabet και Netflix σημείωσαν απώλειες πάνω από 0,5%.

Τη Δευτέρα ξεκίνησαν και οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου, με την PepsiCO να ανακοινώνει στοιχεία που ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Η μετοχή έκλεισε με κέρδη πάνω από 1%.

Την Τρίτη θα ανακοινώσουν αποτελέσματα οι JPMorgan, Citigroup και Wells Fargo.

Τα εταιρικά κέρδη προβλέπεται να βουτήξουν 44% το δεύτερο τρίμηνο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το τέταρτο τρίμηνο του 2008, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Στα εμπορεύματα, η τιμή της αμερικανικής ποικιλίας του αργού πετρελαίου διολίσθησε 2% στα 39,7 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,4% στα 1.809 δολ./oz.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης στο 0,62%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,6% σε σχέση με το ευρώ, στο 1,1304 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v