Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τερμάτισε το ανοδικό σερί στη Wall Street

Πτώση στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά από πέντε ανοδικές συνεδριάσεις. Απώλειες 397 μονάδων για τον Dow Jones. Κοντά σε υψηλό εννέα ετών ο χρυσός. Στο 0,64% το αμερικανικό 10ετές ομόλογο.

Τερμάτισε το ανοδικό σερί στη Wall Street

Πιέσεις ασκήθηκαν στη Wall Street σε μια συνεδρίαση με έντονες διακυμάνσεις.

«Και ενώ αναμένουμε συνεχή μεταβλητότητα, θεωρούμε ότι υπάρχει ακόμα έδαφος για αισιοδοξία καθώς οι οικονομίες και οι αγορές αντέχουν τον αντίκτυπο από τα αυξημένα κρούσματα της πανδημίας», σχολίασε ο επικεφαλής επενδύσεων της UBS, Mark Haefele. «Υπάρχουν ενδείξεις ότι το σύστημα υγείας ανταποκρίνεται καλύτερα στον COVID-19 και τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν αντοχή», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, ο αξιωματούχος της Fed Ράφαελ Μπόστιτς προειδοποίησε ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας κινδυνεύει να αναχαιτιστεί λόγω της πρόσφατης ανόδου των κρουσμάτων κορωνοϊού σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.

Τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν μια κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας τόσο όσον αφορά το άνοιγμα νέων επιχειρήσεων όσο και την κινητικότητα, δήλωσε σε συνέντευξή του στους Financial Times.

«Υπάρχουν κάποια πράγματα που βλέπουμε και κάποια από αυτά είναι ανησυχητικά και μπορεί να καταδεικνύουν ότι η πορεία της ανάκαμψης αυτής θα είναι πιο δύσκολη από ό,τι θα μπορούσε να είναι», ανέφερε στη βρετανική εφημερίδα. 

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 1,51% ή 397 μονάδες, στις 25.889, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,08% στις 3.145 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,86% στις 10.343 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο Nasdaq κρατούσε το θετικό πρόσημο μέχρι και μια ώρα πριν τη λήξη της συνεδρίασης.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Walmart (+6,5%) και Procter & Gamble (+0,7%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι Boeing (-4,5%) και American Express (-3,9%).

Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη στα 40,62 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού έπιασε υψηλό σχεδόν εννέα ετών, σημειώνοντας άνοδο 0,9% στα 1.809 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης στο 0,64%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,3% σε σχέση με το ευρώ, στο 1,1279 δολ. από 1,1302 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v