Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street με τεχνολογική στήριξη

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, με τις τεχνολογικές μετοχές να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Πάνω από τα $1.820 ο χρυσός. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Σε νέο υψηλό η Microsoft.

Ανοδος στη Wall Street με τεχνολογική στήριξη

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, μετά τις χθεσινές απώλειες, λαμβάνοντας στήριξη από τον τεχνολογικό τομέα και ενώ καταγράφηκε νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού.

O Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,4% στις 25.998 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,9% στις 10.438 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,58% υψηλότερα στις 3.163 μονάδες. 

Την Τρίτη ο Dow Jones υποχώρησε πάνω από 1,5%, ενώ απώλειες περίπου 1% κατέγραψαν Nasdaq και S&P 500.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε μία ημέρα, πάνω από 60.000. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας ξεπερνάει πλέον τα 3 εκατομμύρια.

«Οι ανησυχίες για την άνοδο των κρουσμάτων στις ΗΠΑ συνεχίζουν να δημιουργούν αμφιβολίες για τις προσπάθειες επαναλειτουργίας της οικονομίας στη χώρα», δήλωσε στο CNBC ο Τζιμ Πόλσεν, επικεφαλής επενδύσεων στη Leuthold Group.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός συνεχίζει το ράλι με άνοδο 0,9% στα 1.826 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το αργό πετρέλαιο σημειώνει οριακή πτώση 0,02%, στα 40,6 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,13 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 0,66%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Microsoft σημειώνει άνοδο 1,7% στα 211 δολάρια, επίπεδο που αποτελεί νέο υψηλό.

Κέρδη 1,6% για την Apple, στα 378 δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v