Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Στο «κόκκινο» και οι τρεις δείκτες εν μέσω ανησυχιών για την εξάπλωση της πανδημίας. Υποχωρεί το δολάριο. Απώλειες για το αργό. Στο 0,65% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Με αρνητικά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη με τον τεχνολογικό δείκτη να υποχωρεί από τα επίπεδα ρεκόρ καθώς επιστρέφουν οι ανησυχίες για την αναζωπύρωση της πανδημίας στις ΗΠΑ. 

O Dow Jones βουτάει 1,5% στις 25.645 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,5% χαμηλότερα στις 10.426 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 1,2% στις 3.123 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας υποχώρησε στο 1,314 εκατομμύριο την εβδομάδα που έληξε στις 4 Ιουλίου από 1,41 εκατομμύριο την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν μικρότερη πτώση, στο 1,375 εκατομμύριο.

Ο αριθμός των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας υποχωρεί τις τελευταίες 14 εβδομάδες. Την ίδια στιγμή, πρόκειται για τη 16η διαδοχική εβδομάδα, κατά την οποία οι αιτήσεις ξεπερνούν το επίπεδο του 1 εκατομμυρίου. Συνολικά, περίπου 50 εκατομμύρια Αμερικανοί υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Bloomberg διολίσθησε 0,4 μονάδες στις 42,9 μονάδες την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Ιουλίου, καθώς επιστρέφουν οι φόβοι για νέα lockdown σε κάποιες πολιτείες λόγω της απότομης αύξησης των κρουσμάτων.

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, υποστήριξε ότι κάποιες πολιτείες πρέπει να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο να επιβάλλουν νέο lockdown. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,5% στα 40,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,1% στα 1.820 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,134 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται μία μονάδα βάσης χαμηλότερα, στο 0,65%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v