Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Στο «κόκκινο» παραμένει ο τεχνολογικός δείκτης. Άνοδος 1% για JP Morgan. Βουτάει 4% η Wells Fargo. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Απώλειες για το αργό.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Mε αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στα αποτελέσματα των τραπεζών.

O Dow Jones κινείται 0,83% υψηλότερα στις 26.307 μονάδες, ο Nasdasq σημειώνει πτώση 0,45% στις 10.340 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,2% στις 3.161 μονάδες. 

Η JP Morgan Chase ενισχύεται πάνω από 1%, μετά την ανακοίνωση κερδών και εσόδων που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Η αμερικανική τράπεζα έλαβε ώθηση από το άλμα 79% στα έσοδα από συναλλαγές.

Πτώση πάνω από 4% σημειώνει η Wells Fargo, μετά την ανακοίνωση ζημίας 2,4 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο. Πρόκειται για την πρώτη τριμηνιαία ζημία από την περίοδο της παγκόσμιας κρίσης. Η τράπεζα περιέκοψε επίσης το μέρισμα στα 10 σεντς από 51 σεντς ανά μετοχή.

Η μετοχή της Citigroup ενισχύεται πάνω από 1%. Τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, κυρίως λόγω της τεράστιας ανόδου στα έσοδα από συναλλαγές.

Ενώ τα εταιρικά κέρδη αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 44% το δεύτερο τρίμηνο, ο χρηματοπιστωτικός τομέας προβλέπεται να σημειώσει απώλειες πάνω από 52%, σύμφωνα με τη Refinitiv.

«Αυτό που είναι σημαντικό στο ότι οι τράπεζες ανακοινώνουν αποτελέσματα νωρίς είναι πως βασιζόμαστε στο πώς βλέπουν τα πράγματα οι διοικήσεις των τραπεζών. Οι τράπεζες είναι ο πυλώνας της αμερικανικής οικονομίας. Είναι εκεί για να χορηγήσουν δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις και να διαχειριστούν τις καταθέσεις των καταναλωτών», τόνισε αναλυτής της Aviva Investors στο CNBC.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές καταναλωτή ενισχύθηκαν 0,6% τον Ιούνιο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Τον Μάιο είχαν υποχωρήσει κατά 0,1% σε μηνιαία βάση. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα ενισχυθεί κατά 0,5%.

Σε ετήσια βάση, ο δείκτης κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,6%, ενώ τον Μάιο είχε διαμορφωθεί στο 0,1%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,85% στα 39,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,8% χαμηλότερα, στα 1.799 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,137 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί μία μονάδα βάσης, στο 0,61%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v