Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στο νήμα στη Wall Street

Τρίτη ημέρα ανόδου για τον βιομηχανικό δείκτη. Επέστρεψε στα κέρδη ο Nasdaq. Βουτιά 4% για τη Wells Fargo. Απώλειες 3% για τη Citigroup. Υποχώρησε το δολάριο έναντι του ευρώ. Οριακές κινήσεις για αργό και χρυσό.

Ράλι στο νήμα στη Wall Street

Με κέρδη έκλεισαν και οι τρεις δείκτες την Τρίτη, μετά την έκκληση της αξιωματούχου της Fed, Λάελ Μπρέιναρντ για σταθερά μεγάλες αγορές στοιχείων ενεργητικού από την κεντρική τράπεζα ώστε να ανακάμψει η αμερικανική οικονομία.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, καταγράφοντας άνοδο 2,14% στις 26.643 μονάδες. O Νasdaq διέγραψε τις αρχικές απώλειες και γύρισε σε θετικό έδαφος λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης, σημειώνοντας κέρδη 0,94% στις 10.488 μονάδες. O S&P 500 κινήθηκε 1,3% υψηλότερα στις 3.197 μονάδες. 

H αξιωματούχος της Fed, Λάελ Μπρέιναρντ δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να χρησιμοποιήσει τις μαζικές αγορές στοιχείων ενεργητικού για «παρατεταμένο» χρονικό διάστημα για να βοηθήσει την οικονομία εν μέσω της αβεβαιότητας που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Η κα. Μπρέιναρντ προειδοποίησε επίσης ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας μπορεί να έρθει αντιμέτωπη με αντίθετους ανέμους για κάποιο διάστημα και να χρειαστεί περαιτέρω υποστήριξη.

Στο μικροσκόπιο των επενδυτών βρέθηκαν και τα εταιρικά αποτελέσματα, με τις JP Morgan, Citigroup και Wells Fargo να ανακοινώνουν προβλέψεις ρεκόρ για την κάλυψη απωλειών από «κόκκινα» δάνεια.

Η JP Morgan ανακοίονωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, λαμβάνοντας στήριξη από την άνοδο κατά 79% των εσόδων trading. Παράλληλα, δέσμευσε ακόμα  8,9 δισ. δολάρια για πιστωτικές ζημιές.

Η μετοχή ενισχύθηκε 1,1%.

Πτώση πάνω από 4% κατέγραψε η Wells Fargo, μετά την ανακοίνωση ζημίας 2,4 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο. Πρόκειται για την πρώτη τριμηνιαία ζημία από την περίοδο της παγκόσμιας κρίσης. Η τράπεζα περιέκοψε επίσης το μέρισμα στα 10 σεντς από 51 σεντς ανά μετοχή.

Η μετοχή της Citigroup διολίσθησε 3%. Τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, κυρίως λόγω της τεράστιας ανόδου στα έσοδα από συναλλαγές.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές καταναλωτή ενισχύθηκαν 0,6% τον Ιούνιο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Τον Μάιο είχαν υποχωρήσει κατά 0,1% σε μηνιαία βάση. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα ενισχυθεί κατά 0,5%.

Σε ετήσια βάση, ο δείκτης κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,6%, ενώ τον Μάιο είχε διαμορφωθεί στο 0,1%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύθηκε 0,5% στα 40,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινήθηκε 0,1%  χαμηλότερα, στα 1.813 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολίσθησε έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,137 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχώρησε δύο μονάδες βάσης, στο 0,61%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v