Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βαρίδι» η τεχνολογία στη Wall Street

Απώλειες για τον Nasdaq μετά από τέσσερα διαδοχικά ιστορικά υψηλά. Άνοδος στο νήμα για τους Dow Jones και S&P. Υποχώρησε ο χρυσός. Στο 0,56% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Ενισχύθηκε το δολάριο.

«Βαρίδι» η τεχνολογία στη Wall Street

Μικτά πρόσημα στη Wall Street με τους επενδυτές να επικεντρώνονται τόσο στη νέα κλιμάκωση της έντασης στις Σινοαμερικανικές σχέσεις όσο και στα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 1,76 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, με το ποσοστό ανεργίας να υποχωρεί στο 10,2% από το 11,1%.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα ανακτηθούν 1,48 εκατομμύρια θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα και ότι το ποσοστό της ανεργίας θα διολισθήσει στο 10,6%.

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο είχαν προστεθεί 4,791 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας.

Στο μεταξύ, σαρωτικές απαγορεύσεις στις αμερικανικές συναλλαγές με τις κινεζικές εταιρείες ΒyteDance –μητρική του TikTok- και Tencent –που λειτουργεί την εφαρμογή WeChat- ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κλιμακώνοντας ακόμα περισσότερο την ένταση με το Πεκίνο.

Τα σχετικά εκτελεστικά διατάγματά, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ σε 45 ημέρες, έρχονται μετά τις δηλώσεις της κυβέρνησης Τραμπ αυτήν την εβδομάδα πως θα ενισχύσει τις προσπάθειές της για εκκαθάριση «αναξιόπιστων» κινεζικών εφαρμογών από τα αμερικανικά ψηφιακά δίκτυα, χαρακτηρίζοντας τα TikTok και WeChat ως «σημαντικές απειλές».

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,17% ή 46 μονάδες, στις 27.434, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,06% στις 3.351 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,87% στις 11.010 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των American Express (+3,3%) και Travelers (+3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Apple (-2,1%) και Microsoft (-1,8%).

Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε 1,6% στα 41,28 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 1,5% στα 2.031 δολ./oz.

Συνολικά στην εβδομάδα, πετρέλαιο και χρυσός κέρδισαν 2,4% και 2,8% αντίστοιχα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης στο 0,56%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,8% σε σχέση με το ευρώ, στο 1,1783 δολ. από 1,1878 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v