Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό γύρισμα στη Wall με τεχνολογική ώθηση

Σε θετικό έδαφος γυρίζουν οι δείκτες με τον Nasdaq σε νέα επίπεδα ρεκόρ. Πλησιάζει τα $2.100 ο χρυσός. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Κέρδη για το αργό. Στο 0,51% υποχωρεί η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Ανοδικό γύρισμα στη Wall με τεχνολογική ώθηση

Διαγράφουν τις αρχικές απώλειες οι αμερικανικές μετοχές με ώθηση από τον τεχνολογικό τομέα και ενώ οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στις διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο για το νέο πακέτο τόνωσης.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,6% στις 27.358 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,9% υψηλότερα στις 11.103 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,56% στις 3.346 μονάδες. 

Το Facebook πραγματοποιεί άλμα πάνω από 6%, η μετοχή της Apple ενισχύεται 2,8%, ενώ άνοδο 1% σημειώνει το Netflix.

Amazon και Microsoft ενισχύονται 0,5% και 0,9% αντίστοιχα.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν στο 1,18 εκατομμύριο την εβδομάδα που έληξε στις 1 Αυγούστου από 1,42 την προηγούμενη εβδομάδα.Οι αναλυτές προέβλεπαν μικρή πτώση στο 1,4 εκατομμύριο.

Εν τω μεταξύ, οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία για το νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας. Η κυβέρνηση Τραμπ φαίνεται πως έκανε μια υποχώρηση όσον αφορά τη μείωση των επιπρόσθετων επιδομάτων ανεργίας, αποδεχόμενη να διαμορφωθούν στα 400 δολάρια την εβδομάδα αντί για 100 δολάρια που είχε προτείνει αρχικά.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, και ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Μαρκ Μίντοους, δέχτηκαν να παραταθεί η αναστολή των εξώσεων ως τον Δεκέμβριο. Οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους μείωσαν την απαίτηση τους για τη χρηματοδότηση της UPS στα 10 δισ. δολάρια από 25 δισ. προηγουμένως.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,55% στα 42,4 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός συνεχίζει το ράλι, σημειώνοντας άνοδο 0,7% στα 2.070 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινείται υψηλότερα έναντι του ευρώ, ενώ σημειώνει απώλειες έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,184 δολ./ερώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί τρεις μονάδες βάσης στο 0,51%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v