Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Νηνεμία» στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Επιφυλακτικότητα επικρατεί στην αμερικανική αγορά με τις συνομιλίες για νέο πακέτο τόνωσης στο επίκεντρο. Άνοδος για τον χρυσό. Υποχωρεί το αργό. Στο 0,53% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

«Νηνεμία» στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την έγκριση ενός νέου πακέτου τόνωσης από το Κογκρέσο. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,14% στις 26.631 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,2% στις 10.881 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,22% στις 3.287 μονάδες. 

Ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε τη Δευτέρα με άνοδο 0,9%, ο S&P 500 ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 21 Φεβρουαρίου, ενώ ο Nasdaq έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό. Oι δείκτες έλαβαν ώθηση από το ράλι του τεχνολογικού τομέα, με τη Microsoft και την Apple να σημειώνουν άνοδο 5,6% και 2,5% αντίστοιχα.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο για το νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας. Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, τόνισε πως είχε τη Δευτέρα εποικοδομητικές συζητήσεις, αλλά πρόσθεσε ότι παραμένουν ακόμα ανοιχτά ζητήματα.

Οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι συμφωνούν ότι πρέπει να δοθεί μία ακόμα επιταγή 1.200 δολαρίων στους Αμερικανούς πολίτες, αλλά διαφωνούν για το ύψος του επιπρόσθετου επιδόματος ανεργίας που θα χορηγήσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι εργοστασιακές παραγγελίες ενισχύθηκαν 6,2% μετά από άνοδο 7,7% τον Μάιο. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο των παραγγελιών κατά 5% τον Ιούνιο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,5% στα 40,35 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,2% υψηλότερα στα 1.990 δολάρια ανά ουγκιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου καταγράφει πτώση δύο μονάδων βάσης στο 0,53%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,173 δολ./ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v