Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερο σερί ρεκόρ για τον Nasdaq

Κέρδη στη Wall Street με τον τεχνολογικό δείκτη να πιάνει νέο ιστορικό υψηλό. Για πρώτη φορά πάνω από τα 2.000 δολ./oz ο χρυσός. Στο 0,5% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Υποχώρησε το δολάριο.

Δεύτερο σερί ρεκόρ για τον Nasdaq

Ανοδικά κινήθηκε και σήμερα η Wall Street αλλά με συγκρατημένο αγοραστικό ενδιαφέρον από τους επενδυτές.

«Ο Αύγουστος είναι ένας δύσκολος μήνας για τα χρηματιστήρια αλλά στην εποχή του COVID οι μετοχές αποδεικνύονται πολύ ανθεκτικές με τον Nasdaq να πιάνει νέα ιστορικά υψηλά και τον S&P να επιμένει πάνω από τις 3.000 μονάδες», σχολίασε ο Rony Nehme, επικεφαλής αναλυτής της Squared Financial.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,6% ή 164 μονάδες, στις 26.828, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,36% στις 3.306 μονάδες και ο Nasdaq έπιασε νέο ιστορικό υψηλό στις 10.941 μονάδες με κέρδη 0,35%.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Dow Inc (+3%) και Exxon Mobil (+2,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Microsoft (-1,5%) και Travelers (-1,2%).

Στο μεταξύ, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. Η εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Δημοκρατική Νάνσι Πελόσι χαρακτήρισε τις συζητήσεις παραγωγικές, προσθέτοντας ωστόσο ότι ακόμα υπάρχουν διαφορές που πρέπει να επιλυθούν.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, οι παραγγελίες για αγαθά που παράγονται στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Ιούνιο. Το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι εργοστασιακές παραγγελίες ενισχύθηκαν 6,2%, μετά από άνοδο 7,7% τον Μάιο.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, προέβλεπαν άνοδο των παραγγελιών κατά 5% τον Ιούνιο.

Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 1,7% στα 41,70 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού έπιασε νέο ιστορικό υψηλό, σημειώνοντας άνοδο 1,7% στα 2.021 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά πέντε μονάδες βάσης στο 0,50%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,3% σε σχέση με το ευρώ, στο 1,1800 δολ. από 1,1764 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v