Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 360 μονάδων για τον Dow Jones

Ανοδικά κινήθηκαν οι Dow Jones και S&P ενώ πιέσεις ασκήθηκαν στον Nasdaq για δεύτερη μέρα. Στο 0,57% το αμερικανικό 10ετές ομόλογο. Επέστρεψε σε ανοδική τροχιά ο χρυσός. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Κέρδη 360 μονάδων για τον Dow Jones

Κέρδη για τον Dow Jones με τους επενδυτές να βλέπουν θετικά την προοπτική νέων συνομιλιών στο Κογκρέσο για το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας έπειτα από εβδομάδες αποτυχημένων διαπραγματεύσεων που ώθησε τον Ντόναλντ Τραμπ να κάνει χρήση των εκτελεστικών εξουσιών του, υπογράφοντας προεδρικά διατάγματα και μνημόνια για τα επιδόματα ανεργίας, την προστασία από τις εξώσεις, τα σπουδαστικά δάνεια, αλλά και τη φορολόγηση της μισθοδοσίας.

«Αν και η κίνηση Τραμπ μπορεί αν δημιουργήσει νομικά ζητήματα, ωστόσο, σε πολιτικό επίπεδο, ασκεί πίεση στο Κογκρέσο προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για το πακέτο», υποστηρίζει ο Bill Stone, επικεφαλής επενδύσεων της Stone Investment Partners

Στο μεταξύ, το Πεκίνο ανακοίνωσε κυρώσεις σε βάρος 11 Αμερικανών αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων οι γερουσιαστές Μάρκο Ρούμπιο και Τεντ Κρουζ, ως αντίποινα σε παρόμοια μέτρα της Ουάσινγκτον εναντίον κινέζων αξιωματούχων που κατηγορούνται ότι υπονομεύουν την αυτονομία του Χονγκ Κονγκ.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 1,31% ή 358 μονάδες, στις 27.791, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,28% στις 3.360 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,39% στις 10.968 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Boeing (+5,4%) και Dow Inc. (+5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Microsoft (-2,4%) και Walt Disney (-1%).

Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 1,7% στα 41,94 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,6% στα 2.039 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 0,57%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,4% σε σχέση με το ευρώ, στο 1,1741 δολ. από 1,1787 την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v