Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γύρισε σε αρνητικό έδαφος ο Dow Jones

Μικτά πρόσημα στη Wall Street με τον S&P να κινείται οριακά ανοδικά. Στο επίκεντρο οι συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας για το εμπόριο. Στο 0,69% ενισχύεται η απόδοση του 10ετούς Treasury. Κέρδη 1,8% για το αμερικανικό αργό.

Γύρισε σε αρνητικό έδαφος ο Dow Jones

Σε αρνητικό έδαφος κινείται ο Dow Jones ενώ οι S&P και Nasdaq- για την ώρα- κρατούν το θετικό πρόσημο.

Ο Dow Jones υποχωρεί  0,54% στις 28.156 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει μόλις 0,01%, στις 3.431 μονάδες και ο Nasdaq κερδίζει 0,18%, στις 11.402 μονάδες.

Για πρώτη φορά χθες ο Dow Jones ξεπέρασε τις 3.400 μονάδες, ενώ και η μετοχή της Apple χτύπησε ιστορικό υψηλό, οδηγώντας τις τεχνολογικές μετοχές υψηλότερα, με αυτές των αεροπορικών εταιρειών και των επιχειρήσεων διοργάνωσης κρουαζιέρας να κάνουν άλμα, με ώθηση από τις καλές ειδήσεις στο μέτωπο των εμβολίων και θεραπειών του κορωνοϊού.

«Οι επενδυτές μετοχών συνεχίζουν να εκφράζουν προσεκτική αισιοδοξία για την κατεύθυνση της οικονομίας και την πρόοδο όσον αφορά τον ιό», δήλωσε ο Mark Hackett, επικεφαλής επενδυτικής έρευνας της Nationwide. «Το επενδυτικό κλίμα έχει μετατοπιστεί, με ουσιαστική αισιοδοξία τώρα για τις μετοχές, οδηγώντας τις αποτιμήσεις στο υψηλότερο επίπεδο από την τεχνολογική φούσκα».

Στο πολιτικό μέτωπο, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του 31% των Αμερικανών στο θέμα του κορωνοϊού, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση των Axios/Ipsos που δημοσιεύθηκε την Τρίτη. Οπως μεταδίδει το Reuters, η έρευνα έδειξε επίσης ότι το 69% των Ρεπουμπλικανών πιστεύει ότι ο πρόεδρος τους παρέχει ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την πανδημία, ενώ μόνο το 7% των Δημοκρατικών συμμερίζεται αυτή την άποψη.

Την ίδια ώρα, νέες διαδηλώσεις ξέσπασαν στις ΗΠΑ για την αστυνομική βία κατά μαύρων. Αστυνομικοί πυροβόλησαν επανειλημμένα πισώπλατα τον Αφροαμερικανό Τζέικομπ Μπλέικ. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία Τζο Μπάιντεν ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα.

Στον τομέα των δεδομένων, ο εποχικά προσαρμοσμένος μηνιαίος δείκτης για τις τιμές των κατοικιών στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν 0,9% υψηλότερα τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, δήλωσε η αρμόδια υπηρεσία την Τρίτη.

Αν και οι τιμές των κατοικιών μειώθηκαν ελαφρά τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, τον Ιούνιο οι τιμές ανέκαμψαν, καθώς οι τοπικές οικονομίες άνοιξαν εκ νέου και οι συναλλαγές ενισχύθηκαν ξανά.

Στην αγορά κρατικών ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς Treasury κινείται ανοδικά κατά 4 μονάδες βάσης, στο 0,69%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό κερδίζει 1,8%, στα 43,43 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v