Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από ρεκόρ σε ρεκόρ οι S&P και Nasdaq

Πιέσεις ασκήθηκαν στον Dow Jones ενώ σε ανοδική τροχιά παρέμειναν οι S&P και Nasdaq, πιάνοντας νέα ιστορικά υψηλά. Στο 0,68% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Νέα πτώση για τον χρυσό. Υποχώρησε το δολάριο.

Από ρεκόρ σε ρεκόρ οι S&P και Nasdaq

Μικτά πρόσημα στη Wall Street σε μια συνεδρίαση που οι S&P και Nasdaq κινήθηκαν σε νέα ιστορικά υψηλά ενώ ο Dow Jones δεν κατάφερε να κρατηθεί σε θετικό πρόσημο.

«Οι επενδυτές συνεχίζουν να εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία τόσο σε σχέση με την οικονομία όσο και σε σχέση με την πρόοδο στην αντιμετώπιση του ιού», ανέφερε ο επικεφαλής επενδυτικής έρευνας της Nationwide, Mark Hackett.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,21% ή 59 μονάδες, στις 28.248, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,36% στις 3.443 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,76% στις 11.466 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Microsoft (+1,3%) και UnitedHealth (+0,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Exxon Mobil (-3,1%) και Boeing (-1,9%).

Στο μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι εμπορικοί αντιπρόσωποι ΗΠΑ και Κίνας, για την εφαρμογή της πρώτης φάσης της σινοαμερικανικής εμπορικής συμφωνίας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Αμερικανού εμπορικού αντιπροσώπου, οι δυο πλευρές συζήτησαν «τα βήματα που έχει κάνει η Κίνα για να επιφέρει τις δομικές αλλαγές που προβλέπει η Συμφωνία ώστε, μεταξύ άλλων. να διασφαλιστεί μεγαλύτερη προστασία στα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας».

Κατά την ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου, «οι δυο πλευρές συμφώνησαν να δημιουργήσουν συνθήκες και ατμόσφαιρα για συνέχιση της προώθησης της εφαρμογής της εμπορικής συμφωνίας».

Στην στεγαστική αγορά, ο εποχικά προσαρμοσμένος μηνιαίος δείκτης για τις τιμές των κατοικιών στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν 0,9% υψηλότερα τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία.

Αν και οι τιμές των κατοικιών μειώθηκαν ελαφρά τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, τον Ιούνιο οι τιμές ανέκαμψαν, καθώς οι τοπικές οικονομίες άνοιξαν εκ νέου και οι συναλλαγές ενισχύθηκαν ξανά.

Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 1,7% στα 43,35 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε νέα πτώση, τούτη τη φορά κατά 0,8% στα 1.923 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 0,68%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,4% έναντι του ευρώ στο 1,1838 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v