Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στη Wall περιμένοντας τον Πάουελ

Την ομιλία του επικεφαλής της Fed αναμένουν οι επενδυτές αυτή την εβδομάδα, με το επίκεντρο στα σχόλιά του για τον πληθωρισμό. Αλμα 11,2% για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών. Κέρδη 17,6% για τη μετοχή της Salesforce.

Άνοδος στη Wall περιμένοντας τον Πάουελ

Κέρδη για τους χρηματιστηριακούς δείκτες της Wall Street την Τετάρτη. Ο Dow Jones ενισχύεται 0,21%, στις 28.306 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,95%, στις 3.476 μονάδες, ενώ ο Nasdaq, με άνοδο κατά 1,66%, φτάνει στις 11.657 μονάδες.

Tην Τρίτη, ο Dow Jones έχασε 60 μονάδες, καθώς η Apple, η μεγαλύτερη επιρροή του δείκτη, πάτησε φρένο στο πενθήμερο ανοδικό σερί. Ο τεχνολογικός γίγαντας έκλεισε με πτώση 0,8%.

Στο μέτωπο των δεδομένων, άλμα 11,2% έκαναν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούλιο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι πρόβλεψης για αύξηση 4,3%, σύμφωνα με το CNBC. Εναν μήνα πριν είχαν κινηθεί ανοδικά κατά 7,6%. Εξαιρουμένου του τομέα Μεταφορών, οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 2,4%, σε μηνιαία βάση, ενώ εξαιρουμένου του κλάδου Αμυνας, κατά 9,9%.

Αργότερα αυτή την εβδομάδα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει το ετήσιο συμπόσιο για τη νομισματική πολιτική. Η Wall Street θα αναζητήσει ενδείξεις για περαιτέρω τόνωση αλλά και για το πού κατευθύνεται η οικονομία. Στο επίκεντρο των επενδυτών θα βρεθούν συγκεκριμένα τα σχόλια του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ, σχετικά με τον πληθωρισμό και τον αντίκτυπό του στο δολάριο.

«Γνωρίζουμε ότι πρόκειται να μιλήσει για τον πληθωρισμό και πως θα πει ότι η Fed παραμένει δεσμευμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να βοηθήσει την οικονομία», δήλωσε ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος της Spartan Capital Securities στη Νέα Υόρκη.

Η μετοχή της Salesforce.com, η οποία πρόκειται να εισέλθει στον δείκτη blue chip του Dow την επόμενη εβδομάδα, σημειώνει άνοδο 17,6%. Η εταιρεία κατασκευής λογισμικού cloud αύξησε την ετήσια πρόβλεψη εσόδων, λόγω της αυξημένης ζήτησης για το διαδικτυακό επιχειρηματικό της λογισμικό.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς Treasury ενισχύεται 2,9 μονάδες βάσης, στο 0,71%. Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κερδίζει 0,4%, στο 1,178 ευρώ/δολάριο. Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,2%, στα 43,24 δολάρια/βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v