Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο τεχνολογικό sell-off στη Wall Street

Βαθιά στο «κόκκινο» ο Nasdaq καθώς συνεχίζεται η βουτιά των τεχνολογικών κολοσσών. Aπώλειες 15% για την Tesla. Πτώση πάνω από 5% για Apple και Zoom. Σε ελεύθερη πτώση το αργό. Νέα άνοδος για το δολάριο. Στο 0,67% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Νέο τεχνολογικό sell-off στη Wall Street

Οι αμερικανικές τεχνολογικές μετοχές που έδωσαν ώθηση στο καλοκαιρινό ράλι της Wall Street κινούνται χαμηλότερα για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 1,9% στις 27.600 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 3,3% χαμηλότερα στις 10.937 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 2,15% στις 3.353 μονάδες.

Ο τεχνολογικός δείκτης υποχώρησε 3% την περασμένη εβδομάδα, στη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση από τον Μάρτιο.

Δεν υπάρχει κάποια «προφανής εξωτερική αιτία» για την ευρύτερη υποχώρηση της αγοράς, δήλωσε στους Financial Times αναλυτής της Julius Baer. Αλλά επισήμανε ότι οι αποτιμήσεις των τεχνολογικών εταιρειών είχαν ανέβει υπερβολικά. «Κατά την άποψή μας, αυτή είναι μια υγιής διόρθωση, καθώς η απόκλιση των δημοφιλών τεχνολογικών ονομάτων από την υπόλοιπη αγορά άγγιξε πρόσφατα ακραία επίπεδα».

O Nasdaq 100 έχει αυξηθεί πάνω από τρία τέταρτα από τα χαμηλά του Μαρτίου ως και το υψηλό της περασμένης Τετάρτης.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla βουτάει 15% μετά την απόφαση του S&P Dow Jones Indices να μη συμπεριλάβει τη μετοχή στον S&P 500. Οι επενδυτές στοιχημάτιζαν ότι η μετοχή θα συμπεριληφθεί στον δείκτη.

Απώλειες πάνω από 3% σημειώνουν οι μετοχές του Facebook, της Amazon, του Netflix και της Alphabet.

Βουτιά 5,3% καταγράφει η μετοχή της Apple και 6,6% η μετοχή της Zoom.

Η μετοχή της SoftBank βούτηξε ως και 4,4% στο Τόκιο, μετά την αποκάλυψη των Financial Times ότι ο τεχνολογικός κολοσσός είχε στοιχηματίσει δισεκατομμύρια σε call options αμερικανικών τεχνολογικών μετοχών.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βουτάει 6,5% στα 37 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,81% στα 1.917 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο συνεχίζει να κινείται ανοδικά έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1788 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται τέσσερις μονάδες χαμηλότερα, στο 0,67%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v