Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος 300 μονάδων για τον Dow Jones

Σε θετικό έδαφος επανέρχεται ο Nasdaq. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Απώλειες για τον χρυσό. Οριακές κινήσεις για το αργό πετρέλαιο. Στο 0,68% υποχωρεί η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Ανοδος 300 μονάδων για τον Dow Jones

Mε θετικά πρόσημα κινούνται την Τετάρτη οι αμερικανικές μετοχές, καθώς ο Nasdaq επανέρχεται στο «πράσινο» και ο βιομηχανικός δείκτης ενισχύεται πάνω από 1%.

Ο Dow Jones κινείται 1,1% υψηλότερα τις 28.980 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,7% στις 12.020 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 1,1% στις 3.568 μονάδες.

Ο Nasdaq και ο S&P 500 έκλεισαν χθες σε επίπεδα-ρεκόρ.

Την Τρίτη, τα στοιχεία του ινστιτούτου ISM έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ σκαρφάλωσε σε υψηλό δύο ετών τον Αύγουστο, λαμβάνοντας ώθηση από τις νέες παραγγελίες.

«Τα στοιχεία στις ΗΠΑ μάς λένε ότι η ανάκαμψη συνεχίζεται και αυτό είναι καλό νέο», δήλωσε οικονομολόγος της Amundi στο Reuters. «Είναι πολύ νωρίς να πούμε ότι θα περάσουμε σε μια πολύ πιο ισχυρή οικονομική επιτάχυνση ή σε μια ανάκαμψη σχήματος V», σημείωσε.

Την Τετάρτη, το ινστιτούτο ADP ανακοίνωσε ότι ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ δημιούργησε 428.000 νέες θέσεις εργασίας, τις διπλάσιες περίπου σε σχέση με τον Ιούλιο.

Oι βιομηχανικές παραγγελίες ενισχύθηκαν 6,4% τον Ιούλιο, καταγράφοντας την τρίτη διαδοχική μηνιαία άνοδο.Αναλυτές που συμμετείχαν στο Marketwatch ανέμεναν κέρδη 6,2%.

Οι παραγγελίες για διαρκή καταναλωτικά αγαθά πραγματοποίησαν άλμα 11,4% τον περασμένο μήνα.

Εν τω μεταξύ, ενώ οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι δεν φαίνεται να βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία για ένα νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης, η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε ότι παρατείνει ως το τέλος του έτους τα μέτρα προστασίας από την έξωση δεκάδων εκατομμυρίων νοικοκυριών που δυσκολεύονται να πληρώσουν το ενοίκιο ή τις δόσεις του στεγαστικού τους δανείου, λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο είναι αμετάβλητο στα 42 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,8% στα 1.963 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1835 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει πτώση στο 0,68%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Macy's κινείται 4,4% υψηλότερα μετά την ανακοίνωση ζημίας που ήταν πολύ μικρότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Ράλι 6,1% πραγματοποιεί η μετοχή της DraftKings. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο Μάικλ Τζόρνταν ανέλαβε χρέη συμβούλου. 

Πτώση 4% καταγράφει η Apple, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v