Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει στα ρεκόρ η Wall Street

Με άνοδο υποδέχθηκε τον Σεπτέμβριο το αμερικανικό χρηματιστήριο. Νέα ιστορικά υψηλά για τους S&P και Nasdaq. «Άλμα» 42% για τη μετοχή της Zoom. Στο 0,67% το αμερικανικό 10ετές ομόλογο.

Επιμένει στα ρεκόρ η Wall Street

Κέρδη στη Wall Street μετά την άνοδο της μεταποίησης σε υψηλό 21 μηνών στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο τομέας της μεταποίησης αναπτύχθηκε για τέταρτο διαδοχικό μήνα τον Αύγουστο, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά 11 ετών στα οποία βρέθηκε τον Απρίλιο.

Ο δείκτης μεταποίησης του ινστιτούτου ISM ενισχύθηκε στις 56 μονάδες τον Αύγουστο από 54,2 τον Ιούλιο. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων 21 μηνών. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch ανέμεναν άνοδο του δείκτη στις 54,6 μονάδες.

Οποιαδήποτε μέτρηση πάνω από τις 50 μονάδες καταδεικνύει ανάπτυξη του κλάδου.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,76% ή 216 μονάδες, στις 28.646, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,75% στις 3.526 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,39% στις 11.939 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Walmart (+6,6%) και Dow Inc. (+4,2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Walgreens Boots (-3%) και Johnson & Johnson (-1,4%).

H χρηματιστηριακή αξία της Apple (+3,9%), έχει ανέλθει άνω του 2,1 τρισ. δολαρίων, σε νέο ιστορικό υψηλό.

Oπως μεταδίδει ο Guardian, η Apple έχει μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση από ό,τι έχουν μαζί όλες οι εταιρείες του δείκτη FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Η μετοχή της αμερικανικής εταιρείας έχει καταγράψει άνοδο 75% μέχρι στιγμής φέτος, ενώ σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σημειώνει άνοδο 150%.

Επιπλέον, άλμα 42% σημείωσε η μετοχή της Zoom, της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street την Τρίτη, μία μόλις ημέρα αφότου η εταιρεία δημοσίευσε εκπληκτικά οικονομικά αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου.

Τα έσοδα, σε ετήσια βάση, αυξήθηκαν 355%, στα 663,5 δισ. δολάρια, ενώ τα μεικτά κέρδη ήταν 4 φορές υψηλότερα, φτάνοντας στα 471,25 εκατ. δολάρια

Στο μεταξύ, ανάλυση της JP Morgan σημειώνει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να τοποθετηθούν στη Wall Street λαμβάνοντας υπόψη τις αυξανόμενες πιθανότητες επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ.

Τα στοιχήματα που έδειχναν τον Τραμπ πολύ πίσω από τον Τζο Μπάιντεν είναι τώρα περίπου ισόπαλα, και αυτό σύμφωνα με τον αναλυτή Marko Kolanovic οφείλεται στις ταραχές που έχουν ξεσπάσει και πιθανά λάθη στις δημοσκοπήσεις.

Με βάση προηγούμενες έρευνες μπορεί να υπάρξει μια στροφή 5-10 ποσοστιαίων μονάδων από τους Δημοκρατικούς προς τους Ρεπουμπλικάνους αν η εκτίμηση για τις διαδηλώσεις μετατραπεί από «ειρηνική» σε «βίαιη», υποστήριξε.

Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 0,4% στα 42,76 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,1% στα 1.978 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης στο 0,67%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1908 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v