Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικό sell-off στη Wall Street

Βουτιά πάνω από 4% για τον τεχνολογικό δείκτη Νasdaq. Ενισχύεται το δολάριο. Διολισθαίνει το αργό. Πτώση 5% για το Facebook. Απώλειες 7% για την Apple. Στο 0,64% υποχωρεί η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Τεχνολογικό sell-off στη Wall Street

Διευρύνουν τις απώλειες οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη με «βαρίδι» τον τεχνολογικό τομέα. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 2,4% στις 28.377 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 3,2% στις 3.343 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 4,7% χαμηλότερα στις 11.482 μονάδες. 

Την Τέταρτη, ο βιομηχανικός δείκτης πραγματοποίησε άλμα 1,59%, σκαρφαλώνοντας πάνω από τις 29.000 μονάδες για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο και επιτυγχάνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τα μέσα Ιουλίου.

Παρόμοια άνοδο σημείωσε και ο δείκτης S&P 500, κλείνοντας σε νέο επίπεδο-ρεκόρ μαζί με τον Nasdaq.

Οι δείκτες υποχωρούν από τα επίπεδα ρεκόρ καθώς οι επενδυτές αμφισβητούν κατά πόσο μπορούν να δικαιολογηθούν οι τρέχουσες αποτιμήσεις τη στιγμή που η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται ανεξέλεγκτη. Οι επενδυτές μπορεί να χρειάζονται πιο ισχυρές ενδείξεις για μια ευρύτερη οικονομική ανάκαμψη μετά το ράλι του S&P 500 κατά 60% από τα χαμηλά Μαρτίου.

«Ειλικρινά, όσο πιο πολύ κάνει πίσω η τεχνολογία, τόσο καλύτερο είναι για την υγεία της ευρύτερης αγοράς» τόνισε ο επικεφαλής επενδύσεων της Tactical Alpha στο Bloomberg. «H αγορά είχε ανέβει υπερβολικά, υπήρχαν πολλοί που κυνηγούσαν τα τεχνολογικά ονόματα. Είναι απόλυτα υγιές. Οι αποτιμήσεις ήταν τραβηγμένες» πρόσθεσε.  

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν στις 881.000 από 1,006 εκατ. την προηγούμενη εβδομάδα.

To επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί από τότε που ξεκίνησε η επιβολή περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στις 950.000.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 2,4% στα 40,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,13% στα 1.947 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,184 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διολισθαίνει μία μονάδα βάσης, στο 0,64%.

Στο ταμπλό, η μετοχή του Facebook υποχωρεί 5%, στα 290 δολάρια. Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει νέες πολιτικές διαφημίσεις την εβδομάδα πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ.

Απώλειες 7% σημειώνει η μετοχή της Apple, στα 122 δολάρια, τις μεγαλύτερες από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Η μετοχή της Microsoft υποχωρεί 5,3% στα 219 δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v