Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στη Wall Street με το βλέμμα στην τεχνολογία

Κέρδη στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά από τριήμερο sell off. «Άλμα» 2,7% για τον τεχνολογικό δείκτη. Άνοδος 440 μονάδων για τον Dow Jones. Υψηλότερα 3,5% το πετρέλαιο. Στο 0,7% το αμερικανικό 10ετές ομόλογο.

Ράλι στη Wall Street με το βλέμμα στην τεχνολογία

Ανέκαμψε η Wall Street με πρωταγωνιστή τον τεχνολογικό κλάδο.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,6% ή 440 μονάδες, στις 27.948, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,02% στις 3.399 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 2,7% στις 11.141 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Microsoft (+4,3%), Salesforce (+4,2%) και Apple (+4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Walt Disney (-0.,2%) και Walgreens Boots (-1,8%).

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο τεχνολογικός δείκτης έχει περάσει σε επίπεδα διόρθωσης καθώς μόνο από τις προηγούμενες τρεις συνεδριάσεις έχει χάσει περισσότερο από 10%.

«Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η πτώση των προηγούμενων ημερών είναι η αρχή ενός δραματικού sell off, όπως της Άνοιξης του 2000 όταν η τεχνολογική φούσκα έσκασε. Όμως αμφιβάλλω», σχολίασε η Kristina Hooper της Invesco.

Στο μεταξύ, η φαρμακευτική εταιρία AstraZeneca Plc ανακοίνωσε χθες ότι σταμάτησε τις δοκιμές σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων και των δοκιμών τελευταίου σταδίου, για το πειραματικό εμβόλιο της, κατά της COVID-19, εξαιτίας της ανεξήγητης ασθένειας σε έναν συμμετέχοντα στην έρευνα.

Το εμβόλιο αυτό, έχει αναπτυχθεί από το πανεπιστήμιο (University of Oxford) και θεωρείται ως ένα από κορυφαία υποψήφια εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού, ενώ η αναστολή των δοκιμών καθιστά πιο δύσκολη την προοπτική μιας ενδεχόμενης διάθεσής του, στα τέλη του χρόνου.

Στο μέτωπο των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, δημοσκόπηση δίνει πρωτιά 12 μονάδων στον Τζον Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ. Ειδικότερα, ο Μπαίντεν φέρεται να κερδίζει το 52% των ψήφων έναντι 40% του Τραμπ ενώ μόλις το 5% δηλώνει αναποφάσιστο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 3,5% στα 38,05 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,7% στα 1.945 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης στο 0,70%.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο υποχώρησε 0,3% στο 1,1806 δολ. από 1,1775 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v