Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογική «βουτιά» στη Wall Street

Νέο κύμα ρευστοποιήσεων στο αμερικανικό χρηματιστήριο με πρωταγωνιστή τον Nasdaq (-4,11%). Απώλειες 632 μονάδων για τον Dow Jones. Πτώση 21% για τη μετοχή της Tesla. Σε χαμηλό τριών μηνών το πετρέλαιο. Στο 0,68% το 10ετές ομόλογο.

Τεχνολογική «βουτιά» στη Wall Street

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων παρέμεινε και σήμερα η Wall Street μετά το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο sell off των τελευταίων πέντε μηνών στην τεχνολογία.

Ο Nasdaq "βούλιαξε" 4,11% στις 10.847 μονάδες, ο Dow Jones σημείωσε απώλειες 2,25% ή 632 μονάδων στις 27.500 και ο S&P κινήθηκε χαμηλότερα 2,78% στις 10.847 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των Apple (-6,6%), Boeing (-5,7%) και Microsoft (-5,4%) ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι τίτλοι των Walt Disney (+1,7%) και McDonalds (+1%).

Επιπλέον, η Tesla "βούλιαξε" 21% μετά την απόφαση του S&P Dow Jones Indices να μη συμπεριλάβει τη μετοχή στον S&P 500. Οι επενδυτές στοιχημάτιζαν ότι η μετοχή θα συμπεριληφθεί στον δείκτη.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή (κλειστή η Wall Street την Δευτέρα) οι μετοχές τερμάτισαν ανοδικό σερί πέντε εβδομάδων μετά το αρνητικό γύρισμα του τεχνολογικού κλάδου. Οι βαριές απώλειες σε Amazon, Apple, Microsoft και Facebook οδήγησαν τον Nasdaq στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τις 20 Μαρτίου και συγκεκριμένα κατά 3,3%.

Σήμερα οι μετοχές των Amazon και Facebook υποχώρησαν 4,4% και 4,2%, αντίστοιχα.

Σημειώνεται πως παρά τις απώλειες των τελευταίων ημερών, ο τεχνολογικός δείκτης κερδίζει 63% από τα χαμηλά του Μαρτίου.

Στο μεταξύ, ο Ντόναλντ Τραμπ για άλλη μια φορά ξεκαθάρισε ότι σκοπεύει να περιορίσει την οικονομική σχέση των ΗΠΑ με την Κίνα.

«Θα κατασκευάσουμε τις κρίσιμες προμήθειες παραγωγής μας στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα προχωρήσουμε σε φορολογικές εκπτώσεις “made in America” και θα επιβάλουμε δασμούς σε εταιρείες που εγκαταλείπουν την Αμερική για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στην Κίνα και άλλες χώρες», δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το Bloomberg.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI «βούλιαξε» 7,6% στα 36,76 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,5% στα 1.943 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης στο 0,68%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,3% στο 1,1786 δολ. από 1,1816 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v