Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνει τις απώλειες η Wall Street

Πιο βαθιά στο «κόκκινο» οι δείκτες με βαρίδι την τεχνολογία. Σε χαμηλό εβδομάδας το δολάριο έναντι του ευρώ. Άνοδος για τον χρυσό. Υποχωρεί 3,6% η Apple. Στο 0,71% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Διευρύνει τις απώλειες η Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη, σε μια συνεδρίαση με έντονη μεταβλητότητα. 

O Dow Jones υποχωρεί 1,6% στις 27.485 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 2,1% στις 10.930 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 1,7% χαμηλότερα στις 3.338 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι 884.000 άνθρωποι υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση για επιδόματα ανεργίας. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν ότι οι νέοι άνεργοι θα είναι 850.000.

Οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν 0,3% τον Αύγουστο, μετά την άνοδο κατά 0,6% του Ιουλίου. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι θα ενισχυθούν κατά 0,2%. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης υποχώρησε κατά 0,2%, μετά την πτώση κατά 0,4% τον Ιούλιο.

Εξαιρουμένων των τιμών διατροφής και Ενέργειας, ο δομικός δείκτης κινήθηκε ανοδικά κατά 0,4% τον περασμένο μήνα, μετά την αύξηση κατά 0,5% του Ιουλίου. Και οι δομικές τιμές αναμένονταν να ενισχυθούν κατά 0,2%. Σε ετήσια βάση, ο δομικός δείκτης ήταν υψηλότερα κατά 0,3%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,4% στα 37,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,5% στα 1.965 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας εβδομάδας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,19 δολ./ευρώ. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διεύρυνε τα κέρδη μετά τη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ ότι το επίπεδο της συναλλαγματικής ισοτιμίας δεν αποτελεί στόχο της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες υψηλότερα, στο 0,71%.

Στο ταμπλό, η Apple σημειώνει πτώση 3,6%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v