Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψε στο κόκκινο η Wall Street

Νέα πτώση στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά το ανοδικό διάλειμμα της Τετάρτης. Απώλειες 405 μονάδων για τον Dow Jones. Στο 0,68% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Υποχώρησε το δολάριο.

Επέστρεψε στο κόκκινο η Wall Street

Χαμηλότερα κινήθηκε Wall Street καθώς επέστρεψαν οι πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο με τις μετοχές των Apple (-2,8%) και Microsoft (-2,6%) να πρωταγωνιστούν στις απώλειες.

Από πλευράς δεικτών, ο Dow Jones υποχώρησε 1,45% ή 405 μονάδες, στις 27.534, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,77% στις 3.338 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,99% στις 10.919 μονάδες.

Σημειώνεται ότι η Wall Street υποχώρησε για άλλη μια συνεδρίαση μετά την ανοδική αντίδραση της Τετάρτης. Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί τριήμερο πτωτικό σερί που οδήγησε τον Nasdaq σε επίπεδα διόρθωσης, ήτοι χαμηλότερα κατά 10%.

«Την τριήμερη πτώση προκάλεσαν οι ανησυχίες για μια νέα τεχνολογική φούσκα –όπως την Άνοιξη του 2000 -καθώς οι κυριότερες τεχνολογικές μετοχές είχαν πιάσει νέα ιστορικά υψηλά παρά το χτυπήματα της πανδημίας στην αμερικανική οικονομία. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η διόρθωση δεν έχει φτάσει αρκετά μακριά», σχολίασε δηκτικά ο CEO της Duquesne Family Office, Stanley Druckenmiller.

Στο μέτωπο της απασχόλησης, αρνητικός ήταν ο αντίχτυπος από τα χειρότερα των αναμενόμενων στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι 884.000 άνθρωποι υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση για επιδόματα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι οι νέοι άνεργοι θα είναι 850.000.

Ο αριθμός των Αμερικανών που συνεχίζουν να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας διαμορφώθηκε στα 13,385 εκατ., σημειώνοντας άνοδο κατά 93.000 σε σύγκριση με μία εβδομάδα πριν.

Παράλληλα, σε αδιέξοδο φαίνεται να έχουν φτάσει οι διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο για το πακέτο βοήθειας ύψους σχεδόν 500 δισ. δολαρίων. Οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία αναμένεται να εμποδίσουν την προώθηση του πακέτου την Παρασκευή και την ανάληψη οποιασδήποτε νομοθετικής δράσης στις υπόλοιπες οκτώ εβδομάδες έως τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε 2% στα 37,30 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,5% στα 1.964 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 0,68%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,2% στο 1,1820 δολ. από 1,1804 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v