Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall Street μετά το ράλι

Συγκρατημένες απώλειες σημειώνουν οι δείκτες, με τις πολιτικές εξελίξεις στο επίκεντρο. Νέα άνοδος για τον χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο. Υποχωρεί το αργό. Στο 0,65% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου.

Μικρή πτώση στη Wall Street μετά το ράλι

Ήπια πτώση καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με τους επενδυτές να αναμένουν το πρώτο προεδρικό ντιμπέιτ ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,6% στις 27.405 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,5% στις 3.334 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,11% στις 11.105 μονάδες. 

Τη Δευτέρα, ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,5% στις 27.584 μονάδες, ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 1,9% στις 11.117 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 1,6% στις 3.351 μονάδες.

Ο Ντέιβιντ Γουάντελ, CEO της Waddell & Associates, δήλωσε στο CNBC ότι η πρόσφατη διόρθωση στις αγορές ήταν μια αναγκαία «τιμωρία» για τις μεγάλες τεχνολογικές μετοχές και ότι περιμένει να ακολουθήσει μια βραχυπρόθεσμη περίοδος μεταβλητότητας.

Η πολιτική επικαιρότητα αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών αυτή την εβδομάδα, με το πρώτο ντιμπέιτ ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Δημοκρατικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν να είναι προγραμματισμένο για σήμερα. Αναλυτές της Wall Street εκτιμούν ότι η πρώτη τηλεμαχία θα έχει μεγαλύτερη σημασία για τις αγορές από τις επόμενες. Μια καθαρή νίκη για κάποιον από τους δύο υποψηφίους θα προκαλέσει σημαντικές κινήσεις στις αγορές.

Εν τω μεταξύ, η Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι Δημοκρατικοί θα παρουσιάσουν νέα πρόταση για ένα πακέτο τόνωσης ύψους $2,2 τρισ., μικρότερο από τα $3 τρισ. που πρότειναν προηγουμένως αλλά και πάλι αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που αποδέχονται οι Ρεπουμπλικάνοι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κα Πελόζι θα συζητήσει τη νέα πρόταση δημοσιονομικής στήριξης με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν, την Τρίτη.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το έλλειμμα αγαθών στις ΗΠΑ κινήθηκε ανοδικά κατά 3,5%, φτάνοντας στο ρεκόρ των $82,9 δισ. τον περασμένο μήνα.

Οι εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 3,1%, στα $201,3 δισ., ενώ οι εξαγωγές κατά 2,8%, φτάνοντας στα $118,3 δισ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,1% στα 40,14 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,4% στα 1.889 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει απώλειες έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,167 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 0,65%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v