Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορισμένες απώλειες στη Wall Street

Συγκρατημένη πτώση στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις. Στο επίκεντρο το προεδρικό debate Τραμπ-Μπάιντεν. Απώλειες 3,2% για το πετρέλαιο. Πιέσεις στο δολάριο. Στο 0,65% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Περιορισμένες απώλειες στη Wall Street

Απώλειες στη Wall Street με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή του στο πρώτο προεδρικό debate Τραμπ-Μπάιντεν.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η πρώτη τηλεμαχία θα έχει μεγαλύτερη σημασία για τις αγορές από τις επόμενες. Μια καθαρή νίκη για κάποιον από τους δύο υποψηφίους θα προκαλέσει σημαντικές κινήσεις στο χρηματιστήριο.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,48% ή 132 μονάδες, στις 27.451, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,48% στις 3.335 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,29% στις 11.085 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Nike (+1,8%) και Amgen (+0,7%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Chevron (-2,7%) και Travelers (-2,3%).

Στο μεταξύ, η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε ότι τα μέλη της κοινοβουλευτικής της ομάδας θα προωθήσουν ένα νέο –συμβιβαστικό- πακέτο βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών του κορωνοϊού, ύψους 2,2 τρισ. δολαρίων.

Στην επιστολή της Πελόζι προς τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, τονίζεται ότι το νομοσχέδιο «περιλαμβάνει νέα χρηματοδότηση, η οποία είναι αναγκαία προκειμένου να αποτραπεί η καταστροφή για τα σχολεία, τις μικρές επιχειρήσεις, τα εστιατόρια, τα θέατρα, τους εργαζόμενους στις αεροπορικές εταιρίες, αλλά και άλλους εργαζόμενους».

Επιπλέον, διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα των Ηνωμένων Πολιτειών τον Αύγουστο, με τις εισαγωγές να αυξάνονται, καθώς οι επιχειρήσεις «χτίζουν» ξανά τα αποθέματά τους, τα οποία εξαντλήθηκαν όταν η πανδημία του κορωνοϊού ενίσχυσε τη ροή των προϊόντων.

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το έλλειμμα κινήθηκε ανοδικά κατά 3,5%, φτάνοντας στο ρεκόρ των $82,9 δισ. τον περασμένο μήνα. Οι εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 3,1%, στα $201,3 δισ., ενώ οι εξαγωγές κατά 2,8%, φτάνοντας στα $118,3 δισ.

Παράλληλα οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ συνέχισαν να κινούνται ανοδικά τον Ιούλιο σύμφωνα με στοιχεία του δείκτη S&P CoreLogic Case-Shiller που καλύπτει 20 Πόλεις. Ο δείκτης κινήθηκε 3,9% υψηλότερα σε ετήσια βάση. Σε μηνιαία βάση ο δείκτης κατέγραψε κέρδη 0,6% από τον Ιούνιο, ως τον Ιούλιο.

Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI «βούλιαξε» 3,2% στα 39,31 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,5% στα 1.889 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 0,65%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,6% έναντι του ευρώ στο 1,1742 δολ. από 1,1667 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v