Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall Street

Οριακή άνοδο σημείωσε το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την πτώση της Δευτέρας. Στο 1,14% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Κοντά σε υψηλό 11 μηνών το πετρέλαιο. Υποχώρησε το δολάριο.

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall Street

Θετικό πρόσημο στη Wall Street με τους επενδυτές για άλλη μια συνεδρίαση να επικεντρώνονται στις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ.

Χθες, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρός Μάικ Πενς συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο και σύμφωνα με αξιωματούχο, ούτε ο Ταμπ έχει πρόθεση να παραιτηθεί πριν το πέρας της θητείας του στις 20 Ιανουαρίου, ούτε ο Μάικ Πένς έχει πρόθεση να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του επικαλούμενος την 25η τροπολογία.

Σημειώνεται ότι οι Δημοκρατικοί παρουσίασαν νομοσχέδιο για την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ, του οποίου η ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη.

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «εντελώς γελοία» τη διαδικασία παραπομπής του, για δεύτερη φορά.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενώ αναχωρούσε από τον Λευκό Οίκο για επίσκεψη στο Άλαμο του Τέξας, όπου θα επιθεωρήσει το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, ο Τραμπ είπε ότι υπάρχει «τεράστιος θυμός» για τις ενέργειες που γίνονται για την παραπομπή του, προσθέτοντας: «Δεν θέλω βία».

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,19% ή 60 μονάδες, στις 31.068, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο μόλις 0,04% στις 3.801 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,28% στις 13.072 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Dow Inc. (+3,6%) και Intel (+3,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Merck & Co (-2,1%) και Walt Disney (-2,4%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 1,8% στα 53,21 δολάρια ανά βαρέλι –μια ανάσα από τα υψηλά 11μηνου- ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,4% στα 1.844 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα στο 1,14% και στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,54% έναντι του ευρώ στο 1,2201δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v