Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει από τη βουτιά η Wall Street

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, υπό «βροχή» μάκρο και εταιρικών αποτελεσμάτων. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Ράλι 40% για την American Airlines. Κέρδη για χρυσό και αργό. Στο 1,044% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Ανακάμπτει από τη βουτιά η Wall Street

Yψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, σε μια προσπάθεια ανάκαμψης από τη χθεσινή βουτιά, τη μεγαλύτερη των τελευταίων τριών μηνών.

O Dow Jones ενισχύεται 0,95% στις 30.582 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,68% υψηλότερα, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,23% στις 3.797 μονάδες. 

H μετοχή της Apple υποχωρεί 0,5% παρά την ανακοίνωση εσόδων-ρεκόρ 111,4 δισ. δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο του έτους. Οι πωλήσεις για κάθε κατηγορία προϊόντος αυξήθηκαν κατά διψήφιο ποσοστό.

Βουτιά 5% σημειώνει η μετοχή της Tesla. Η εταιρεία του Έλον Μασκ ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου τα οποία ήταν μικρότερα από τις προβλέψεις.

Άλμα 40% πραγματοποιεί η μετοχή της American Airlines καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου της αεροπορικής ήταν καλύτερα από αυτά που φοβούνταν οι αναλυτές.

Η Wall Street υπέστη βαριές απώλειες την Τετάρτη, με τους S&P 500 και Dow Jones να σημειώνουν τη μεγαλύτερη πτώση από τον Οκτώβριο, εν μέσω ανησυχιών για τις κερδοσκοπικές αγορές μετοχών με πολλές short θέσεις, όπως της GameStop.

Μετά από ξέφρενο ράλι 130% την Τετάρτη η GameStop ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση με πτώση 4,8%, βρέθηκε να ενισχύεται ως και 80% και στη συνέχεια πραγματοποίησε βουτιά 50%. Η μετοχή έχει καταγράψει άλμα 1.700% αυτόν τον μήνα. Πελάτες της Robinhood ανέφεραν ότι η πλατφόρμα επέβαλε περιορισμούς στο trading «καυτών» μετοχών όπως της GameStop και της AMC.Oι μετοχές αυτές «δεν υποστηρίζονται» στη Robinhood, σύμφωνα με σημείωμα σε μία τουλάχιστον από τις πλατφόρμες της.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το ΑΕΠ των ΗΠΑ μεγεθύνθηκε κατά 4% σε ετήσια βάση το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Εμπορίου.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ανάπτυξη 4,2%.

Μολονότι ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν πολύ χαμηλότερος από το 33,4% που σημειώθηκε στο προηγούμενο τρίμηνο, ήταν υψηλότερος από τον μέσο όρο της αδιάκοπης δεκαετούς ανάπτυξης που έληξε την περασμένη χρονιά.

Εν τω μεταξύ, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν στις 847.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 23 Ιανουαρίου.

Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες, καθώς οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 875.000. Τα στοιχεία μίας εβδομάδας πριν αναθεωρήθηκαν ανοδικά κατά 14.000, στις 914.000.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,12% στα 53,44 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,8% στα 1.860 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ κινείται υψηλότερα έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,21 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα στο 1,044%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v