Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα και εναλλαγές προσήμων κινούνται οι δείκτες. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Οριακές κινήσεις για αργό και χρυσό. Στο 1,15% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, με τους Dow Jones και S&P 500 να διαγράφουν τα αρχικά κέρδη.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,3% στις 31.342 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,13% στις 13.922 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 01,4% στις 3.904 μονάδες.

Ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε με οριακή άνοδο την Τετάρτη, σκαρφαλώνοντας σε νέα ιστορικά υψηλά, με τα κέρδη από την αρχή του μήνα να φτάνουν στο 5%. Ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν οριακή πτώση στην προηγούμενη συνεδρίαση.

«Ξεκινήσαμε με πολύ μεγάλη αισιοδοξία και η αγορά προσπαθεί να διαπιστώσει πού θα πάμε από εδώ και πέρα. Η αγορά φαίνεται να έχει ήδη προεξοφλήσει τη δημοσιονομική και νομισματική τόνωση. Από εδώ και πέρα πρέπει να δούμε μια ευρύτερη οικονομική ανάκαμψη, μεγαλύτερο άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων και ευρύτερη διάθεση του εμβολίου», τόνισε στο CNBC αναλυτής της AmeriVet Securities.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διολίσθησαν στις 793.000 από τις 812.000 την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με αναθεωρημένη μέτρηση. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι νέες αιτήσεις θα διαμορφωθούν στις 760.000.

Την Τετάρτη ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ προειδοποίησε ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να είναι αντιμέτωπη με προκλήσεις και ότι η αγορά εργασίας παραμένει αδύναμη και διαμήνυσε ότι η νομσματική πολιτική πρέπει να παραμείνει υποστηρικτική. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,2% στα 58,58 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,1% υψηλότερα στα 1.844 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,21 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 1,15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v