Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεκόρ στο... νήμα για τον Dow Jones

Νέο ιστορικό υψηλό έπιασε ο βιομηχανικός δείκτης ενώ υποχώρησαν οι S&P και Nasdaq. Στο επίκεντρο ο ενεργειακός κλάδος. Κάτω από τα 1.800 δολ./oz ο χρυσός. Στο 1,3% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Ρεκόρ στο... νήμα για τον Dow Jones

Κέρδη για τον Dow Jones στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας με πρωταγωνιστή τον ενεργειακό κλάδο καθώς η πολυήμερη κακοκαιρία στις ΗΠΑ έχει οδηγήσει την τιμή του πετρελαίου πάνω από τα 60 δολ..

Ο Dow Jones έπιασε νέο ιστορικό υψηλό καθώς ενισχύθηκε 0,2% ή 63 μονάδες, στις 31.522, ο S&P 500 σημείωσε πτώση μόλις 0,06% στις 3.932 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,34% στις 14.047 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Salesforce (+3,4%) και Boeing (+3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walgreens Boots (-2,6%) και Amgen (-1,9%).

«Η πανδημία μπορεί να μην έχει νικηθεί όμως η οικονομία ομαλοποιείται καθώς περισσότερα εμβόλια εγκρίνονται και μειώνονται τόσο οι νοσηλείες όσο και οι θάνατοι από κορωνοϊό», σχολίασε ο Dennis DeBusschere, της Evercore ISI. «Το επιχείρημα της υπουργού Οικονομικών, Janet Yellen για επιπλέον δημοσιονομική στήριξη μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Jerome Pawell αναφορικά με τον εθνικό στόχο για πλήρη απασχόληση, βοήθησε στην ενίσχυση των αποδόσεων στα ομόλογα, στην άνοδο των προσδοκιών για τον πληθωρισμό και σε υψηλότερες τιμές πετρελαίου», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου είχε πιάσει υψηλό έτους στο 1,30%, σημειώνοντας άνοδο οχτώ μονάδων βάσης.

 

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 1% στα 60,05 δολάρια ανά βαρέλι –κοντά σε υψηλό 13 μηνών-ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 1,3% στα 1.799 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,2113 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v