Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ρεκόρ στη Wall, ελπίδες για γρήγορη ανάκαμψη

Σε μετοχές ενεργειακών επιχειρήσεων και τραπεζών οι επενδυτές, με το βλέμμα στα σχέδια Μπάιντεν για τόνωση. Κέρδη για τις εταιρείες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα και blockchain, μετά το άλμα του bitcoin πάνω από τις $50.000.

Νέα ρεκόρ στη Wall, ελπίδες για γρήγορη ανάκαμψη

Σε νέα υψηλά ρεκόρ οι δείκτες της Wall την Τρίτη, με τους επενδυτές να συρρέουν σε ευαίσθητες ως προς την οικονομία μετοχές -όπως ενεργειακών εταιρειών και τραπεζών- με την ελπίδα περισσότερης δημοσιονομικής βοήθειας για την ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου από τις επιπτώσεις της πανδημίας κορωνοϊού.

Ο Dow Jones κερδίζει 0,3% και βρίσκεται στις 31.563 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται 0,3% στις 3.948 μονάδες, ενώ ο Nasdaq με άνοδο κατά 0,4% φτάνει στις 14.149 μονάδες.

Morgan Stanley (+1,5%), Goldman Sachs (+1,2%), JPMorgan (+1,3%), Citigroup (+1,2%)και Bank of America (+1,5%) βλέπουν τις μετοχές τους να ενισχύονται, καθώς οι αποδόσεις του 10ετούς Treasury έφτασαν στο πιο υψηλό από τα τέλη Μαρτίου.

Οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών ExxonMobil (+3,1%), Marathon Oil (6,2%), Devon Energy (+2,9%) και Occidental Petroleum (5,3%) καταγράφουν κέρδη μετά το άλμα των τιμών πετρελαίου στο πιο υψηλό των τελευταίων 13 μηνών.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προχωράει με εντατικό ρυθμό το σχέδιο στήριξης της οικονομίας ύψους $1,9 τρισ. ενώ και τα εταιρικά αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου αυξάνουν τις ελπίδες για γρήγορη ανάκαμψη φέτος.

Αυτή την εβδομάδα, δημοσιεύουν αποτελέσματα και θα βρεθούν στο επίκεντρο των επενδυτών οι Hilton Worldwide Holdings, Hyatt Hotels Corp, Marriott International, Norwegian Cruise Lines and TripAdvisor.

Οι μετοχές εταιρειών που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα και blockchain ενισχύονται μεταξύ 8 και 10%, καθώς το bitcoin έσπασε το φράγμα των 50.000 δολαρίων.

Kοντά σε υψηλό 13 μηνών το αργό - με άνοδο 0,8% διαμορφώνεται στα 59,98 δολάρια ανά βαρέλι. Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς Treasury ενισχύεται 6 μονάδες βάσης, στο 1,26%, ενώ στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,2% και αλλάζει χέρια στο 1,209 δολάριο

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v