Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall μετά την πτώση στις αποδόσεις των treasuries

Κέρδη πάνω από 1% καταγράφουν οι δείκτες καθώς υποχωρούν οι φόβοι για την άνοδο των αποδόσεων. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Kέρδη για τον χρυσό. Ράλι 5,1% για τη Boeing. Διολισθαίνει το αργό.

Ανοδος στη Wall μετά την πτώση στις αποδόσεις των treasuries

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, καθώς οι αποδόσεις των treasuries υποχωρούν από τα υψηλά της περασμένης εβδομάδας ενώ θετικά είναι τα νέα από το μέτωπο των εμβολίων και της δημοσιονομικής τόνωσης.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 1,6% στις 31.465 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,6% υψηλότερα στις 13.401 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,6% στις 3.872 μονάδες.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου βουτάει στο 1,44% από το 1,6% στο οποίο βρέθηκε την Πέμπτη.

Την περασμένη εβδομάδα, η άνοδος των αποδόσεων άσκησε πιέσεις στις μετοχές. Οι υψηλότερες αποδόσεις μπορεί να δημιουργήσουν κίνητρα για rotation από τις μετοχές στα ομόλογα, τα οποία θεωρούνται πιο ασφαλής επένδυση.

O Dow Jones κατέγραψε εβδομαδιαία πτώση 1,7% και ο S&P 500 υποχώρησε 2,5%. Ο Nasdaq σημείωσε εβδομαδιαία βουτιά 4%, ενώ την Πέμπτη κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Οκτώβριο.

Την Κυριακή οι αμερικανικές αρχές άναψαν «πράσινο φως» για τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού.

Εν τω μεταξύ, το Σάββατο η Βουλή των Αντιπροσώπων πέρασε το πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης του $1,9 τρισ., το οποίο πρέπει να εγκριθεί τώρα από τη Γερουσία.

«Η ανησυχία για την άνοδο των αποδόσεων θα υποχωρήσει με την πτώση των αποδόσεων των ομολόγων ενώ τα θετικά νέα για το εμβόλιο και τη δημοσιονομική τόνωση θα προσφέρουν στήριξη στην αγορά» ανέφερε αναλυτής της National Securities στη Νέα Υόρκη.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,03% στα 61,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,56% στα 1.739 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,204 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ενισχύεται δύο μονάδες βάσης στο 1,42%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Boeing σημειώνει άνοδο 5,2% στα 222 δολάρια, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

Υψηλά κέρδη καταγράφουν και οι μετοχές των τραπεζών και των πετρελαϊκών εταιρειών. Η Goldman Sachs ενισχύεται 2,5%, ενώ η Chevron 2,8%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v