Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yποχωρεί η Wall Street μετά τα ρεκόρ

Διευρύνουν τις απώλειες οι δείκτες, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στην άνοδο των αποδόσεων των treasuries. Στο 1,46% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Πτώση για χρυσό και αργό. Ράλι 50% για την GameStop.

Yποχωρεί η Wall Street μετά τα ρεκόρ

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη με «βαρίδι» την τεχνολογία, μετά το χθεσινό κλείσιμο του Dow Jones σε νέα επίπεδα-ρεκόρ.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 1,12% στις 31.602 μονάδες, ο Nasdsaq κινείται 2,6% χαμηλότερα στις 13.240 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 1,7% στις 3.858 μονάδες.

Την Τετάρτη, ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε σε επίπεδο-ρεκόρ, σε μια συνεδρίαση με έντονες διακυμάνσεις κατά την οποία ο δείκτης βρέθηκε να υποχωρεί ως και 110 μονάδες. Ο S&P 500 κινήθηκε 1,1% υψηλότερα, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 1%, διαγράφοντας απώλειες 1,3%.

Tα καλύτερα των αναμενόμενων οικονομικά αποτελέσματα προσφέρουν στήριξη στο επενδυτικό κλίμα.

Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διολίσθησαν κατά 111.000 στις 730.000, την εβδομάδα που έληξε στις 20 Φεβρουαρίου.Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg προέβλεπαν πτώση στις 825.000 αιτήσεις. 

Οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών ενισχύθηκαν 3,4% τον πρώτο μήνα του έτους. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones και της Wall Street προέβλεπαν άνοδο 1%

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές συνεχίζουν να έχουν το βλέμμα στραμμένο στις αποδόσεις των ομολόγων. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε στο 1,46% την Πέμπτη, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2020. Η απόδοση του ομολόγου αναφοράς έχει αυξηθεί 35 μονάδες βάσης φέτος.

Οι υψηλότερες αποδόσεις μπορεί να ασκήσουν πιέσεις στις μετοχές, επιφέροντας ιδιαίτερο πλήγμα στον τεχνολογικό τομέα, ο οποίος βασίζεται στον φθηνό δανεισμό.

«Το βασικό μας σενάριο είναι ότι οι αποδόσεις θα συνεχίσουν να αυξάνονται λόγω της επιτάχυνσης της ανάπτυξης και των προσδοκιών για τον πληθωρισμό και τελικά τη σταδιακή επιστροφή της πολιτικής της Fed στην κανονικότητα», ανέφερε στο CNBC αναλυτής της LPL Financial. «Πιστεύουμε επίσης ότι αν τα επιτόκια κινηθούν πολύ υψηλότερα πολύ γρήγορα, η Fed θα παρέμβει για να διασφαλίσει ότι η αύξηση των επιτοκίων δεν θα γίνει πολύ περιοριστική και δεν θα διαταράξει τις αγορές μετοχών ή την πραγματική οικονομία», σημείωσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,7% στα 62,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 1% χαμηλότερα, στα 1.779 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,222 δολ./ευρώ.

Στο ταμπλό, ανοδικά κινείται και πάλι η μετοχή της GameStop. H μετοχή ενισχύεται 50%, μετά από άλμα 100% στη χθεσινή συνεδρίαση. 

Η Boeing σημειώνει πτώση 4% στα 219 δολάρια, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v