Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά το sell-off

Ανακάμπτει από τη χθεσινή βουτιά ο Nasdaq, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των treasuries. Ανοδος για το δολάριο έναντι του ευρώ. Πτώση πάνω από 1% για αργό και χρυσό.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά το sell-off

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή καθώς ο τεχνολογικός τομέας επιχειρεί να ανακάμψει από το χθεσινό sell-off και ενώ οι επενδυτές συνεχίζουν να έχουν στραμμένο το βλέμμα στις αποδόσεις των ομολόγων και στον πληθωρισμό.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,3% στις 31.337 μονάδες, ο Nasdasq κινείται 1,06% υψηλότερα στις 13.256 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,33% στις 3.842 μονάδες.

Την Πέμπτη, ο Dow Jones διολίσθησε 559 μονάδες υποχωρώντας από ιστορικά υψηλά επίπεδα, ο S&P 500 κινήθηκε 2,5% χαμηλότερα, ενώ ο Nasdaq βούτηξε 3,5%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Οκτώβριο.

Την Παρασκευή, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο δείκτης προσωπικής κατανάλωσης (PCE), τον οποίο χρησιμοποιεί η Fed ως δείκτη αναφοράς για τον πληθωρισμό, ενισχύθηκε 0,3% σε μηνιαία βάση και 1,5% σε ετήσια.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε μετά τη δημοσίευση των στοιχείων. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου βούτηξε 5 μονάδες βάσης στο 1,47%, ενώ την Πέμπτη είχε σκαρφαλώσει στο 1,6%. Η απόδοση του ομολόγου έχει ενισχυθεί πάνω από 50 μονάδες βάσης από την αρχή της χρονιάς.

Από τα υπόλοιπα οικονομικά νέα της ημέρας, το προσωπικό εισόδημα πραγματοποίησε άλμα 10% έναντι αύξησης 0,6% τον Δεκέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 9,5%.

Εν τω μεταξύ, οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 2,4% τον περασμένο μήνα, λίγο κάτω από τις εκτιμήσεις για άνοδο 2,5%. Πρόκειται για την πρώτη άνοδο από τον Οκτώβριο.

Το ποσοστό ατομικής αποταμίευσης σκαρφάλωσε στο 20,5%, το υψηλότερο από τον Μάιο.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου Μίτσιγκαν διολίσθησε στις 76,8 μονάδες από 79 τον Ιανουάριο, στο χαμηλότερο επίπεδο των έξι τελευταίων μηνών.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,43% στα 62,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 1,1% χαμηλότερα στα 1.755 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,21 δολ./ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v