Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό γύρισμα στη Wall κόντρα στους φόβους για τις αποδόσεις

Σε θετικό έδαφος γυρίζουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Στο 1,38% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Άνοδος για το αργό. Πτώση για τον χρυσό.

Ανοδικό γύρισμα στη Wall κόντρα στους φόβους για τις αποδόσεις

Διαγράφουν τις αρχικές απώλειες οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αψηφούν τις ανησυχίες για την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,9% στις 31.822 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,5% χαμηλότερα στις 13.542 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,7% στις 3.911 μονάδες.

Την Τρίτη οι δείκτες πραγματοποίησαν ένα εντυπωσιακό ανοδικό γύρισμα, με τους Dow Jones και S&P 500 να διαγράφουν απώλειες 1% και να κλείνουν οριακά υψηλότερα. Ο Nasdaq έκλεισε με πτώση 0,5%, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είχε βρεθεί σχεδόν 4% χαμηλότερα.

Η ανάκαμψη ξεκίνησε μετά την έναρξη της ομιλίας του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ, σε επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ. Ο Πάουελ τόνισε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν ήπιες και ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει πολύ μακριά από τους στόχους της κεντρικής τράπεζας για την απασχόληση και τον πληθωρισμό.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών ενισχύθηκαν 4,3% στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 923.000 μονάδων τον περασμένο μήνα από 885.000 τον Δεκεμβρίο. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν οριακή άνοδο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,28% στα 62,43 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,9% στα 1.789 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,213 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου πραγματοποιεί άλμα 7 μονάδων βάσης στο 1,42%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v